Print this page

Održana 27. sjednica Općinskog vijeća

09 Tra 2016
1828 times

31.03. 2011. održana je 27. sjednica Općinskog vijeća, u velikoj Sali Općine Vareš, s početkom od 9 sati. Na dnevnom redu je bilo 9 točaka.

Na sjednici nisu prisustvovali svi vijećnici (bilo ih je 19). Prisutne je prvi pozdravio zamjenik Predsjedavajućeg Milan Knežević, i tako ih uveo u dnevni red sjednice, te je počeo sa 1. točkom koja se tiče Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća za područje općine Vareš. Svi prijedlozi su usvojeni, iako je vijećnik Đemo Kevrić (BPS) tražio doradu ove točke. Riječ je o ulaganju više pažnje i novčanih sredstava u Mjesne zajednice Općine Vareš.Načelnik Hamdo Fatić istakao je
ekološke probleme Općine, te je zamolio građane da se aktiviraju i očiste oko svojih stambenih objekata. Istakao se i problem MZ Ravne, a odnosi se na izgradnju puteva i vodovoda. Pozvani su svi koji su zainteresirani za volonterski rad, kako bi se stanje na našoj Općini općenito popravilo, a našlo se i pitanje problema ruševina. Druga točka dnevnog reda o izvršenju budžetaOpćine Vareš za period 1.12. 2010. god. od svih prisutnih vijećnika je usvojen.  Na sjednici se, također razgovaralo o radu  Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Vareš i općinskog načelnika za 2010. god. Prijedlog nije usvojen. Prijedlog informacija o provođenju strategije razvoja Općine Vareš bila je peta točka dnevnog reda, čiji prijedlog, također nije usvojen. Po pitanju provođenja odluke o sigurnosti prometa, utvrđeno je da je jako mali kapacitet parking mjesta u našem gradu. Predloženo je dosta ideja, kako da se poboljša stanje po pitanju ovog problema. Što se tiče obrazovanja, naša Općina se sastala sa mnogim problemima u ovom sektoru. Kao najveći problem istaknuto je pitanje školskog prijevoza. Mnogi roditelji rade samo za to da bi platili mjesečnu kartu svome djetetu.
Tekuća pitanja su razmotrena na samom kraju sjednice. Ukazano je na probleme rijeke Stavnje. Riječ je o čistoći i kanalizacionim odvodima. Sjednica je trajala do 14 sati i 20 minuta.

Last modified on Subota, 09 Travanj 2016 21:53
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan