Print this page

Sastanak Foruma sigurnosti

09 Tra 2016
1954 times

Sigurnosna situacija na području općine Vareš tijekom mjeseca svibnja 2011. godine bila je tema sastanka Foruma sigurnosti koji je održan u srijedu

01.lipnja 2011. godine. Sastanak je pozdravom otvorio Samir Sarajlić iz PS Vareš, a zamjenik  zapovjednika PS Vareš Frano Radoš prisutnima je podnio izvješće o stanju sigurnosti.
Prokomentirao je stanje iz oblasti javnog reda i mira i naveo da su Tako su u svibnju 2011. bila 2 kaznena djela manje i 4 prekršaja manje u odnosu na travanj u oblasti kriminaliteta, a 5 prijava protiv počinitelja ( 4 poznata i 1 NN) podnijete su Kantonalnom sudu u Zenici, dogodila se 1 prometna nezgoda više odnosu na mjesec travanj, a u oblasti kriminaliteta zabilježeno je smanjenje za 2 djela u odnosu na travanj i stupanje rasvijetljenosti je 80%. Također je naveo da su dolaskom proljeća aktualizirane provale u objekte za smještaj stočnog fonda, krađa sekundarnih sirovina, dogodilo se i 1 nasilje u obitelji, a maloljetnička delikvencija u svibnju 2011. godine nije zabilježena. Osim toga gosp. Radoš je istaknuo da se policija u Varešu susreće s užasnim problemom s krađom sekundarnih sirovina i sitne stoke.
U radu Foruma sudjelovali su Salem Čerenić, Božana Dugonjić i Divna Semunović iz Općine Vareš, dr. Anto Jelić direktor Doma zdravlja Vareš, Nihada Gondžo direktorica Centra za socijalni rad Vareš, Elma Balta ispred Osnovne škole Vareš i Eldina Dedić iz Osnovne škole Vareš Majdan, te Radoja Erić ispred Srpskog građanskog vijeća-pokreta za ravnopravnost Vareš. Odsutan je bio predsjednik Foruma Rusmir Berberović.  Sudionici su ponovno aktualizirali izrađen problem pasa lutalica u gradu, te se dogovorili da se ispred Foruma uputi dopis Općinskom vijeću kako bi se pokušalo bar djelomično riješiti taj problem. Također je bilo riječi i o izravnoj prijetnji po sigurnosti građana od strane ruševnih objekata u gradu, a po tom pitanju preporuka Foruma je da Služba civilne zaštite izradi jedan elaborat o stanju takvih objekata s prijedlogom mjera za njihovo uklanjanje. Spomenula se i nelegalna sječa privatne šume na području sela Okruglica i okolnim zaseocima, te zaustavljanje prometa na putovima koji vode do vareških sela zbog utovara trupaca i bahatost osoba koje rade na tim poslovima.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan