Print this page

Novi sportski uspjeh Varešana na međunarodnim natjecanjima

04 Tra 2017
6462 times

Naš Varešanin 35-ogodišnji Mario Mirčić,

inače po zanimanju diplomirani inženjer arhitekture,  ovog vikenda je ostvario jedan zavidan sportski rezultat međunarodnog karaktera.
Mario se već punih devet godina bavi brazilskim Jiu-Jitsuom. Riječ je o borilačkoj vještini i borilačkom sportu koji je usredotočen na grappling i osobito na borbu na parteru sa ciljem dobivanja dominantne pozicije te korištenjem poluga na rukama ili nogama i gušenja da se prisili protivnika na predaju.

Ovaj sport Mario je počeo trenirati još kao student u Sarajevu. Danas živi i radi u Mostaru, gdje i trenira u klubu Slava MMA, koji vodi trener Slaven Planinić.

Pitali smo Marija o popularnosti ovog sporta kod nas, a on nam kaže: " Kod nas se brazilskim Jiu-Jitsu popularizirao prije desetak godina sa pojavom UFC-a, te kroz borbe Mirka Filipovića s poznatim borcima poput legende Minotaura Nogueire. Radi se o sportu koji dozivljava veliku ekspanziju u svijetu posljednjih godina. Borbe se održavaju u dvije verzije, u Kimonu (GI) ili bez kimona (NOGI).  Mene osobno  je privukao, jer se radi o najdominantnijoj borilačkoj vještini danas", dodaje Mario.

Po nama dostupnim informacijama, Mario je jedini Varešanin koji se bavi ovim sportom i koji se aktivno natječe, a ističe da ima i zavidan broj osvojenih medalja.

Nas je posebno zanimala posljednja osvojena medalja ovog vikenda u Rimu,a Mario nam o tome kaže: "Proteklog vikenda (01. i 02. travnja 2017.) održano je Europsko prvenstvo u Rimu, odnosno European Jiu-Jitsu No-Gi IBJJF Championship 2017. Riječ je o najvećem kontinentalnom natjecanju s 3.000 prijavljenih boraca iz cijelog svijeta. Imao sam čast biti rame uz rame s nekim od najvećih imena danas u ovom sportu".

Pitali smo u kojoj kategoriji se natjecao, a Mario odgovara:" Nastupio sam u kategoriji: Purple belts, Heavy weight, master 1 i osvojio sam treće mjesto i brončanu medalju. Ukupno smo klupski osvojili 4 medalje - 3 srebra i jednu broncu što je do sad najveći timski rezultat u Bosni i Hercegovini", zaključuje Mario.

U ime redakcije radio Bobovca Mariju upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno uspjeha na natjecanjima koja ga čekaju u budućnosti.

  • MarioMircic
  • MarioMircic2

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela