Print this page

Ina sportska nada, Fariku i Općini Vareš priznanje za razvoj sporta

07 Ožu 2018
2648 times

62. manifestacija “Izbor sportiste Zeničko –dobojskog kantona za 2017”

održana je sinoć, 06. ožujka 2018. godine u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, na kojoj su nagrađeni i vareški sportaši.

Na ovoj godišnjoj promociji sportaša, sportskih djelatnika i kolektiva u Zeničko-dobojskom kantonu u 2017.godini nagrađeni su sportski uspjesi i rezultati kolektiva i pojedinaca ukupno 16 kategorija dodjelom priznanja, zahvalnica i novčanih nagrada za najbolje.

U kategoriji SPORTSKE NADE priznanje je dobila naša 12-ogodišnja sugrađanka, talentirana skijašica Ina Likić.

U kategoriji SPECIJALNA PRIZNANJA ZA RAZVOJ SPORTA priznanje su dobili naš sugrađanin, dizač tegova Farik Muhić i Općina Vareš.

Ina je članica Skijaškog kluba Ilidža, a sa skijaških natjecanja redovito se vraća s medaljama oko vrata, osvojila je ove sezone niz zlatnih i srebrenih medalja u uzrastu skijašica U12.

Farik je svjetski prvak u dizanju tegova u disciplini bench press, a zlatnu medalju osvojio je u studenom 2017. na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. Osim toga, osvojio je i srebrnu medalju na GPC Svjetskom kupu u powerliftingu po pravilima Svjetskog komiteta powerliftinga održanom u Sarajevu početkom travnja 2017. godine.

Priznanje u ime Općine Vareš primio je općinski načelnik Zdravko Marošević, koji je bio u pratnji svog savjetnika za sport Malika Likića.

Organizatori Manifestacije bili su Naša riječ i Sportski savez ZDK, a generalni pokrovitelj Vlada Zeničko-dobojskog kantona.  Po završetku službenog dijela i dodjele priznanja najboljim sportašima Ze-do kantona, upriličeno je druženje i koktel.

Dodajmo da su za najbolje sportaše u Zeničko-dobojskom kantonu u 2017. godini proglašeni Elvedina Muzaferija iz Visokog, članica Ski kluba ZE-2010 iz Zenice i Mesud Pezer, bacač kugle, član AK Zenica.

U ime redakcije radio Bobovca čestitamo našim talentiranim sportašima Ini i Fariku, te vjerujemo da će im ova priznanja biti jedan veliki vjetar u leđa za daljnji trud i rad i postizanje novih rezultata.

izbor1
izbor
izbor3
izbor2
izbor4
izbor6
izbor7
izbor8
izbor9
izbor5
izbornaslov1

Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela