Print this page

Generalni tajnik Karate saveza BiH boravio u Varešu

25 Ruj 2018
3456 times

Na poziv trenerice Karate kluba Vareš Mirsade Operta danas, 25. rujna 2018. godine

Vareš je posjetio generalni tajnik Karate saveza BiH Fikret Selman. U uredu općinskog načelnika upriličen je susret tajnika Selmana, načelnika Zdravka Maroševića, trenerice Mirsade Operta i tri člana Karate kluba Vareš Šeherzade Operta, Inele Kovačević i Mirzu Kamenjaša  - koji su sudjelovali na EP u tradicionalnom karateu u Beogradu. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem radu KK Vareš i potpori koju Općina Vareš pruža, te su spomenuti određeni budući vidovi suradnje Karate saveza BiH i Općine Vareš. Načelnik Marošević je ovom prigodom nagradio vareške reprezentativce Šeherzadu, Inelu i Mirzu za uspjeh koji su napravili u Beogradu, uručivši im novačne nagrade u iznosu od po 100 KM.

Inače, tajnik Selman je prvi trener karatea u Varešu i osnivač karate kluba "Sretno" Vareš 1985. godine. Bio je prvi trener Mirsadi Operta, tada Stovrag, i kako je rekao "jako se ponosi njom kao osobom i kao sportašicom i sada trenericom". U razgovoru za radio Bobovac rado se prisjetio vremena kada je živio u Varešu, a bilo je to od 1984. do 1992. godine. " To je najljepši dio mog života", ustvrdio je.

O Karate klubu "Sretno" Vareš tajnik Selman je rekao:"Karate klub Sretno je došao do druge lige, to je tada bio pojam. Mi smo imali reprezentativce bivše Jugoslavije - Mensad Mešić koji je bio jedan od najboljih, Mirsada Stovrag danas Operta, Slobodan Terzić također. Mevludin Žutić je bio izuzetan, ako i Milan Stanišić, Dragiša Stanišić, Daliborka Kojić, Mijana Martinović, Loris Matić, Fikret Ibrišimović, Mato Lukić... To su sve bili izuzetna djeca. Veliki broj ljudi je u to vrijeme prošao kroz klub. Ponosan sam što Mirsada nastavlja ", rekao je tajnik Selman.

Prisjetio se i svojih bivših radnih kolega iz Smreke, gdje je proveo dio svog radnog vijeka. "To je dio mene i ja to ne mogu zaboraviti".

Na kraju je čestitao članovima Karate kluba Vareš i trenerici Mirsadi na svim dosadašjim uspjesima, medaljama i rezultatima koje su postigli i poručio:" Bavite se nekim sportom, vrlo je bitno kojim sportom, te tko vas trenira ikakve su reference vaših trenera. Drago mi je da je vaš načelnik za ove dvije godine oživio i NK Vareš, da KK Vareš sve više i više napreduje. Treba djecu uključiti u sport, jer amaterski sport je škola života, cilj amaterskog sporta je stavarnje zdrave ličnosti i korisnog člana društva, a cilj profesionlanog sporta je profit i dobit", poručio je na kraju generalni tajnik Karate saveza BiH Fikret Selman.

  • FikretSelman-1
  • FikretSelman-2
  • FikretSelman-3
  • FikretSelman-4
  • FikretSelman-5
  • FikretSelman-6
  • FikretSelman-7
  • FikretSelman-8
  • FikretSelman-10

Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela