Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Utorak, 03 Srpanj 2018

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog Kantona, 02.07.2018. godine upriličeno je potpisivanje ugovora sa  korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša,

Published in Društvo

U nedjelju navečer, 01. srpnja 2018. godine mladi vareški rokeri

nastupali su na natjecanju mladih i neafirmiranih rok bendova pod nazivom „ROK RASKRŠĆE“u Rudom.

Ukupno 11 mladih vareških rockera zajedno sa svojim mentorima Igorom Hingerom i Sanjinom Babovićem, te direktorom OŠ Vareš Murisom Parićem prema Rudom su krenuli rano ujutro u nedjelju i imali dan za pamćenje. Družili su se i razmjenjivali iskustva s starijim kolegama iz drugih bendova, vozili se Ćirom na rijeci Lim, vježbali na tonskim probama - sve kako bi navečer imali što bolji nastup.

Nastupili su u Domu kulture u Rudom s četiri pjesme - Zombie, Da me nisi, Sanja i Sweet child of mine i za svaki nastup dobili veliki aplauz. Bili su daleko najmlađi na natjecanju, jer svi ostali bendovi u prosjeku su imali članove od 23,24 godine i starije.

Natjecanje se održavalo 2 dana, 30. lipnja i 01. srpnja 2018. godine u Rudom, a tijekom ova dva dana nastupilo je 9 bendova. Okupil su se mladi iz Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Višegrada, Goražda, Vareša, Užica, Priboja i Rudog. Osnovni i najvažniji cilj ove manifestacije je afirmacija mladih rockera, očuvanje kvalitetnog zvuka kao i prekogranična suradnja, dok je natjecateljski karakter ostao u drugom planu.

Organizatori ovog natjecanja bili su COD “Luna” Rudo u suradnji sa JU Turizam i sport Rudo, JU CKPD „Prosvjeta“ Rudo i rafting klubom „Valine“ .

" U veoma jakoj konkurenciji vareški rockeri imali su zapažen i odličan nastup. Nažalost, nismo uspjeli zauzeti jedno od tri prva mjesta. Konkurencija je zaista bila žestoka, jer članovi ostalih bendova su bili minimalno 10 godina stariji nego mi. Ono što " prija ušima" je to, da su nam stari rockeri koji su bili u žiriju rekli da su ovako mlade i talentirane rockere, kao što su naši, vidjeli samo u Kragujevcu, koji je u bivšoj Jugoslaviji bio poznat po rock sceni i rock festivalima", kaže nam prof. Igor Hinger.

Pitali smo i rockere kavi su njihovi utisci, a oni su složni da je doživljaj neopisiv. "Svirati na gitarama i profi opremi je san svakog mladog svirača, a mi smo u nedjelju navečer imali priliku upravo svirati na takvoj opremi. Do nekog novog nastupa nam ne ostaje ništa drugo nego marljivo vježbati", kažu članovi rock benda.

Bilo je ovo jedno veliko iskustvo vareških rockera i vjerujemo događaj koji će dugo pamtiti. Emina, Amela, Karla, Ema Hinger, Ema Lekić, Iman, Nađa, Džana, Adi, Ivan i Mihael su mladi vareški rockeri koji plijene pozornost gdje god se pijave. Dobro zapamtite ova imena, jer njihovo vrijeme tek dolazi!

rockeriRudo1
rockeriRudo
rockeriRudo2
rockeriRudo3
rockeriRudo4
rockeriRudo5
rockeriRudo6
rockeriRudo7
rockeriRudo8
rockeriRudo9
rockeriRudo10
rockeriRudo11
rockeriRudo12
rockeriRudo13
rockeriRudo14
rockeriRudo15
rockeriRudo17
rockeriRudo16

Published in Društvo
Utorak, 03 Srpanj 2018 07:35

Rezultati ankete Opće biblioteke Vareš

U suradnji s Općom bibliotekom Vareš donosimo i zanimljive rezultate ankete

Published in Društvo

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9395

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30688

Ovaj Mjesec 197343

Ukupno 13764495

Currently are 152 guests and no members online