Print this page

U Varešu trenutno 2 slučaja zaraze korona virusom

15 Srp 2020
5340 times

Tragom informacije da su u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak i utorak na testiranim uzorcima

na prisustvo koronavirusa, potvrđena i 2 pozitivna uzorka iz Vareša, kontaktirali smo JU Dom zdravlja Vareš radi dodatnih informacija.

Po riječima prim.dr. Fikreta Operte, direktora vareškog Doma zdravlja, u Varešu su do današnjeg dana (15.07.2020.) zabilježena tri slučaja zaraženih korona virusom. Kao što je poznato, prvi slučaj dogodio se u mjesecu travnju.

Druga dva slučaja zabilježana su u ponedjeljak i utorak (13. i 14.07.2020.). Riječ je o supružnicima iz Vareša.  Suprug je imao povišenu temperaturu i gastroenterološke poteškoće, te je nakon testiranja i pozitivnog nalaza hospitaliziran na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica, dok je supruga trenutno u kućnoj samoizolaciji, bez izraženih simptoma. Najbliži kontakti zaraženih su također testirani i njihovi nalazi su negativni na korona virus.

Kako doznajemo, svi navedeni kontakti zaraženih osoba će biti tretirani u skladu s uputama i smjernicama Kriznog stožera/štaba Federacije BiH.

Dr. Operta ističe da nema mjesta panici, te apelira da se svi ponašamo odgovorno, nosimo maske u zatvorenom prostoru, izbjegavamo veća okupljanja, održavamo fizičku distancu i održavamo osobnu higijenu, tj.često peremo ruke.

Last modified on Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:55
Rate this item
(9 votes)
danijela

Latest from danijela