Print this page

19 učenika upisano u I. razred u Osnovnu školu Vareš

01 Lip 2021
1469 times

Završen je upis prvačića u novu školsku godinu na području Zeničko-dobojskom kantonu. U prvom upisnom roku školske 2021./2022. godine u Osnovnu školu Vareš u I. razred upisano je 19 učenika.


Nakon obavljenog testiranja kod pedagogice škole Suvade Karagić i učiteljica Vedrane Redžepagić i Alme Kohut, na jesen će u školske klupe sjesti 11 dječaka i 8 djevojčica. Od tog broja 5 učenika je upisano po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku u matičnoj školi, a 11 učenika upisano je po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku u matičnoj školi. U dvije područne škole (Pogar i Pržići) upisna su ukupno 3 učenika. Područne škole Ligatići, Oćevija, Vijaka i Dragovići naredne školske godine neće imati polaznika u I. razred. Donosimo i popis budućih prvačića:

Matična škola Vareš (NPP na bosanskom jeziku)

1.Adin Ahmedagić
2. Haris Bečić
3. Dani Džajić
4. Ajša Geko
5. Benjamin Muftić

Matična škola Vareš (NPP na hrvatskom jeziku)

1.    Marieta Babić
2.    Niko Divković
3.    David Dodik
4.    Andy Grabovac
5.    Noa Grgić
6.    Helena Lukić
7.    Sara Pavić
8.    Damir Pavlović
9.    Lorena Pentić
10.    Ana Perković
11.    Viktor Poljaković

Područna škola Pogar

1.    Irena Milošević


Područna škola Pržići

1.    Almin Ahmedović
2.    Ajša Ahmedović

Iako je tendencija smanjenja broja prvačića u Ze-do kantonu i dalje prisutna, ohrabrujuća je činjenica da će 20 školskih objekata iz ovog kantona novu školsku godinu dočekati rekonstruirano u sklopu projekta energetske efikasnosti. Među njima će biti i Osnovna škola Vareš.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela