Print this page

Od ponedjeljka počinju upisi u MSŠ Nordbat 2 u Varešu

10 Lip 2021
1216 times

Ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona objavilo je u dnevnom tisku natječaj za upis učenika u prve razrede srednjih škola.

U 30 srednjih škola na području Ze-do kantona predviđen je upis 3.470 učenika u 161 odjeljenje. Natječaj za gimnazije, tehničke i srodne škole, srednje umjetničke i srednje vjerske škole otvoren je od 14. do 22. lipnja/juna, dok će za srednje stručne škole trajati od 14. do 25. lipnja/juna.

Kada je u pitanju upis u Mješovitu srednju školu Nordbat2 u Varešu, planiran je upis 88 učenika u 4 odjeljenja. Oglašen je upis sljedećih stručnih zvanja: gimnazija (22 učenika), komercijalist (11 učenika), fizioterapeutski tehničar (22 učenika) i tehničar PTT prometa (11 učenika).

Učenici mogu birati i između dva zanimanja - vozač motornih vozila (11 učenika) ili rudar u podzemnoj eksploataciji (11 učenika).

Na natječaj za upis učenika u prve razrede srednjih škola kandidat je dužan dostaviti sljedeću dokumentaciju:
-    Zahtjev za upis (poseban formular u školi)
-    Izvod iz matične knjige rođenih
-    Originalnu svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi
-    Originalno uvjerenje o uspjehu u VI., VII., VIII. i IX. razredu
-    Anketni upitnik potpisan od strane učenika koji sadrži: podatke o učeniku i podatke o izabranim a) b) i c) opcijama zvanja/zanimanja (upitnik kreira škola)
-    Druga dokumentacija relevantna za utvrđivanje bodova u skladu s Kriterijima.

Upis učenika u prve razrede vrši se radnim danom u vremenu od 10 do 13 sati u prostorijama MSŠ Nordbat2 Vareš, uz odgovarajuće propisane higijensko-epidemiološke mjere propisane od strane Kriznog stožera ministarstva zdravstva.

Last modified on Četvrtak, 10 Lipanj 2021 12:05
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela