Print this page

Uskoro novouređeni trg i park u Vareš Majdanu

25 Lip 2021
1916 times

Početkom mjeseca lipnja arhitektica Fatima Musić i dizajner pejzaža Hektor Morić posjetili su budući trg u naselju Vareš Majdan, povodom implementacije projekta preuređenja postojećeg parka i igrališta za djecu.

Ove aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta podrške socijalno ugroženom stanovništvu ovog područja, a koji financira fondacija Abbe Pierre iz Francuske u suradnji s općinom Vareš.

Jučer, 24. lipnja/juna 2021. godine smo dobili informaciju da su počeli su radovi na rekonstrukciji parka i igrališta u Vareš Majdanu. Park se nalazi u ulici Ljevarska. Predstavnik Općine Vreš Dženan Džafo i dizajner pejzaža Hektor Morićzajedno s radnicima JKP Vareš pregledali su teren i razgovarali o mogućnostima uklanjanja postojećih stabala, ukoliko to sigurnosni uvjeti dozvole.

Betonske radove će izvodi JKP d.o.o. Vareš uz superviziju predstavnika Alterurala, dizajnera pejzaža Hektora Morića i općine Vareš, uz pomoć stanovnika ovog naselja. U projektu aktivno sudjeluje kompanija Eastern Mining sa značajnim sredstvima, što je još jedan doprinos lokalnoj zajednici i mladim naraštajima.

Po završetku radova mladi iz Vareš Majdana će dati svoj doprinos - bojenjem sprava u parku.

Kad je u pitanju financiranje aktivnosti, Alterural sudjeluje sredstvima u iznosu od 70%, a općina Vareš 30%.

Uređenjem ovog parka i igrališta MZ Vareš Majdan dobit će potpuno novu oazu za odmor, rekreaciju i igru djece, ali i kvalitetnije odvijanje svakodnevnog života ove gradske mjesne zajednice, što svakako zaslužuje.
Nadati se samo da će i razina opće kulture pojedinaca biti na razini, da u parku neće biti smeća, te da se neće pokazati destrukcija i uništavanje mobiljara u parku…

  • uredenjeparka-9
  • uredenjeparka-8
  • uredenjeparka-7
  • uredenjeparka-6
  • uredenjeparka-5
  • uredenjeparka-4
  • uredenjeparka-3
  • uredenjeparka-2

Last modified on Petak, 25 Lipanj 2021 11:29
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela