Print this page

Održan seminar na temu "Snaga porodice"

04 Ruj 2021
1036 times

U prostorijama mekteba u Varešu je danas, 04. rujna 2021. godine, održan seminar na temu "Snaga porodice".

Seminar su organizirali humanitarna organizacija World Vision i Muftijstvo sarajevsko, a sudionici su bili roditelji učenika osnovne škole u Varešu.

Teme koje su obrađene na seminaru bile su: brak, obitelj, životni prioriteti, blagodati, ali i svi izazovi i odgovornosti roditeljstva. Sudionici su kroz otvoreni razgovor i zadatke i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera promišljali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti vlastite obitelji.

Koordinator seminara ispred organizacije World Vision  je bio Adnan Salihagić, a koordinatorica Muftijstva Sabrija Mehmedović. Seminar su vodili certificirani predavači Sabrija Mehmedović iz Sarajeva, Elmina Frljak iz Breze, Saudina Beganović iz Vareša i imam Zejd Sokić iz Breze.

Inače, osnovni cilj projekta „Snaga porodice" je osnažiti obitelj i brak, promovirati i jačati njihovih vrijednosti, sve u smjeru skretanja pozornosti i prevladavanja problema i kriza s kojima su suočene ove dvije važne institucije društva.

Kako doznajemo od organizatora, od početka realizacije ovog projekta, tj. od 2016. godine održane su brojne radionice na području Muftiluka sarajevskog. Prošle godine radionice zbog pandemije korona virusa seminari nisu održani u medžlisima kako je ranije bilo planirano, pa je njihova realizacija nastavljena u ovoj godini.
 

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela