Print this page

Emina Kamenjaš osvojila treće mjesto na festival „Djeca pjevaju hitove“

16 Ruj 2021
1490 times

U Banovićima je protkelog četvrtka 09.09.2021. godine održan dječji festival pod nazivom „Djeca pjevaju hitove“. Organizatori spomenute manifestacije bili su udruženje kulture „Kult B“ i JU „Javna biblioteka“ Banovići uz podršku Općine Banovići i JU „Centar za kulturu i informiranje“.

Na festivalu je sudjelovalo 11 natjecatelja iz Zavidovića, Vareša i Banovića uzrasta od 6 do 14 godina, među kojima su bile i naše mlade sugrađanke Lejla Likić i Emina Kamenjaš, inače članice UG ′′Moja prva nota′′ .

Emina Kamenjaš predstavila se pjesmom "Ima jedan svijet" grupa Stijene i osvojila treće mjesto, a Lejla Likić je izvedbom pjesme "Podseti me" Marije Šerifović zabilježila solidan debitantski nastup u natjecanjima ove vrste.

Najuspješnijim sudionicima festivala „Djeca pjevaju hitove“ načelnik općine Banovići dr. Bego Gutić uručio je nagrade i čestitao dobitnicima.

U revijalnom dijelu festivala nastupio je bend Udruženja "Moja prva nota" iz Vareša koji je sa tri pjesme zabavio i oduševio popunjen Radnički dom u Banovićima.

  • djecapjevajuhitove-banovici-3
  • djecapjevajuhitove-banovici-1

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela