Print this page

Informacija o epidemiološkom stanju Covid-19 na području općine Vareš

21 Srp 2022
1470 times

Na području općine Vareš prethodnih mjeseci stupanj zaraze sa Covid-19 bio je u opadajućem trendu. U mjesecu svibnju/maju pod zdravstvenim nadzorom bilo je ukupno pet osoba,

od kojih su dvije bile pozitivne na korona virus. U mjesecu lipnju/junu pod zdravstvenim nadzorom bilo je ukupno pet osoba, od kojih je četiri bilo pozitivno na korona virus.

Međutim, u mjesecu srpnju/julu trenutno je došlo do blagog povećanja stupnja zaraze osoba sa Covid-19. Tako je od 01.07. do današnjeg dana (21.07.) pod zdravstvenim nadzorom ukupno 12 osoba, od kojih je osam pozitivno na Covid-19. Aktualne su nove varijante soja omikron, BA 4 i BA 5 koje izazivaju veći stupanj zaraze, ali blaže kliničke slike. Osobe pozitivne na korona virus su sa simptomima tipa grlobolje, glavobolje, blago povišene temperature, curenje iz nosa, kihanje i kašalj, dok su ostali simptomi koji su ranije bili dominanti manje zastupljeni.

Kada je riječ o općini Vareš, od početka pandemije prisustvo koronavirusa je zabilježeno kod 744 osobe, 57 osoba je umrlo, a cijepljeno je 32,4 % od ukupnog stanovništva (dvije doze).

Da bi u velikoj mjeri spriječili širenje zaraze i novih valova epidemije potrebno je voditi računa o higijensko-epidemiološkim mjerama i odgovornosti građana, navodi se u informaciji koju potpisuje Velida Džafo, sanitarna inspektorica Općine Vareš.

Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela