Print this page

Vareška udruženja sudjelovala na Diplomatskom zimskom bazaru

06 Pro 2022
1033 times

Predstavnice dva udruženja iz Vareša sudjelovale su u subotu, 03.prosinca 2022. godine  na Diplomatskom zimskom bazaru u Sarajevu, koji su organizirali članovi diplomatske zajednice u BiH.

Riječ je o članicama Udruge Izvorno vareško i Udruženju žena za ruralni razvoj, održivi povratak, reintegraciju i resocijalizaciju povratnika "Zvijezda" Vareš.

Ovaj najveći humanitarni događaj u BiH održao se u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj  Skenderiji, a sudjelovalo je više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija.

Ono što možemo izdvojiti kao posebnost vezanu za vareška udruženja je činjenica da je izložbene štandove vareških udruženja osobno posjetila nj.e. Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini. Kako je istaknula-  to je učinila s posebnom namjerom i željom da posjeti udruženje iz Vareša.

Trebamo naglasiti da se oba vareška udruženja zahvaljuju Općini Vareš tj. načelniku Zdravku Maroševiću na financijskoj pomoći bez koje ne bi mogli sudjelovati .

Bazar je pružio priliku građanima i predstavnicima međunarodne zajednice da se okupe i zajedno uživaju u kulinarskim specijalitetima i kulturama zemalja širom svijeta, te prikupe financijska sredstva za pomoć djeci i mladima u stanju potrebe u Bosni i Hercegovini.

dipomatski-bazar-6
dipomatski-bazar-5
dipomatski-bazar-3
dipomatski-bazar-4
dipomatski-bazar-2

Last modified on Srijeda, 07 Prosinac 2022 13:16
Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela