Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2021

Iz Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona imamo saopćenje za javnost vezano za provalu i krađu u crkvi sv. Barbare u Vareš Majdanu, koje prenosimo u cijelosti.

Dana 26.12.2021. godine, u 09,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Vareš je prijavljeno da su nepoznate osobe u toku noći 25/26.12.2021. godine, nasilno ušle u unutrašnjost crkve "Svete Barbare" u Varešu, te da su tom prilikom otuđila određen iznos novca, jedan križ i dva kaleža.

Odmah nakon zaprimljene dojave, poduzete su intenzivne operativne aktivnosti na terenu u cilju otkrivanja i lišenja slobode počinitelja ovog krivičnog djela. Poduzimajući naznačene aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Vareš su došli do određenih operativnih saznanja i informacija da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti osobe: B.A., rođen 1992. godine i R.E., rođen 1993. godine, obje osobe iz Vareša. Navedene osobe su lišena slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje.

U sklopu zavedene kriminalističke obrade, te aktivnosti na dokumentiranju izvršenog krivičnog djela, kriminalistički istražitelji i službenici uniformirane policije su postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, u ulici Perunska izvršili pretres stana koji koristi osoba B.A., kojom prilikom su pronašli predmete otuđene iz crkve.

Nad osobom B.A. je zavedena kriminalistička obrada a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Vareš biti dostavljeno Izvješće o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Teška krađa" iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Published in Nove Vijesti

U Biltenu Policijske stanice Vareš za dane 24., 25. i 26. prosinca 2021. godine u dijelu koji obuhvaća oblast javnog reda i mira objavljene su sljedeće informacije:

Published in Nove Vijesti

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5450

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 26743

Ovaj Mjesec 193398

Ukupno 13760550

Currently are 305 guests and no members online