Print this page

Tečaj engleskog jezika u organizaciji Fondacije Adriatic

26 Ruj 2022
1707 times

Fondacija Adriatic pokrenula je besplatni tečaj engleskog jezika za stanovništvo Vareša na koji se prijavilo 227 kandidata.

Početkom mjeseca lipnja/juna tečaj je započeo s prijavljenim kandidatima u različitim kategorijama poznavanja jezika. Tečaj za polaznike A1 i A2 traje četiri mjeseca, a za polaznike B1 i B2 šest mjeseci. Nakon pređenog gradiva i tri mjeseca intenzivnog rada sa kandidatima urađen je test na kome su polaznici pokazali izuzetno dobro  znanje. Ovo je ujedno bila prilika da se porazgovara sa polaznicima koji su iznijeli svoja mišljenja o samom tečaju i stečenom znanju. 

Polaznike je obišla predstavnica Fondacije Almedina Likić i kratko ih upoznala sa ciljem posjete, te prikupila povratne informacije.

Pohvale su upućene Fondaciji na organiziranju tečaja, a ovo su samo neke od reakcija polaznika:

 „Ovo je pozitivna stvar za naš grad i za našu općinu, da imamo priliku da naučimo nešto od engleskog jezika“. 

„Prezadovoljni smo i hvala kompaniji i Fondaciji Adriatic i svaka čast profesorici jer je vrlo profesionalno pristupila prenošenju znanja na nas“. 

„Ovo je jako dobra stvar za našu lokalnu zajednicu, a vidi se po broju prijavljenih kandidata. Više bi voljeli da kroz konverzaciju stičemo znanja jer nekako to bolje shvatimo na taj način“. 

„Kurs mi je pomogao da tek sada shvatim glagolska vremena i voljeli bi da duže traje“. 

„Možda bi bilo bolje da je kurs počeo kada i školska godina, čisto radi ljeta i korištenja godišnjih odmora, ali ipak smo se nekako uklopili“. 

„Pristup koji imamo od profesorice nam se izuzetno sviđa jer se razlikuje od onih klasičnih tečajeva koje smo do sada prolazili“. 

„Kurs mi je pomogao da se oslobodim i počnem pričati“. 

„Za ovo vrijeme kursa, naučio sam više nego za osam godina školovanja, jer mi je bolje objašnjeno“. 

„Uz engleski učimo i neke stvari iz opšte kulture, pa čak i istražujemo“. 

Pohvale polaznicima uputile su profesorice, jer svi su pokazali odgovornost i ozbiljnost, a pogotovo starije generacije koje su se pokazale najodgovornijim. 

Fondacija Adriatic angažirala je Facultas Cambridge Centar  Sarajevo za realizaciju ovog tečaja, a sve se radi u prostorijama Mješovite srednje škole „Nordbat 2“  Vareš, koja je partner u ovom projektu. 

IMG5672-Engleski
IMG5670-Engleski
IMG5669-Engleski
IMG5667-Engleski
IMG5666-Engleski
IMG5663-Engleski
IMG5664-Engleski
IMG5662-Engleski
IMG5660-Engleski
IMG5658-Engleski
IMG5657-Engleski
IMG5656-Engleski
IMG5654-Engleski
IMG5652-Engleski
IMG5651-Engleski
IMG5649-Engleski
IMG5648-Engleski
IMG5646-Engleski
IMG5644-Engleski
IMG5645-Engleski

Rate this item
(1 Vote)
Ivan

Latest from Ivan