Print this page

Poziv na obuku iz higijenskog minimuma

05 Pro 2022
973 times

Na osnovu člana 13., stav 1, točka 1., te člana 14. Zakona o zdravstvenom nadzoru životnih namirnica i predmeta opće upotrebe („Sl.list SRBiH“, broj 43/86, 18/90 i „Sl.list RBiH“ broj: 2/92, 13/94)

i na osnovu člana 10. Pravilnika o načinu i obimu stjecanja potrebnih znanja o higijeni životnih namirnica i sirovina namijenjenih za proizvodnju životnih namirnica i predmeta opće upotrebe i o ličnoj higijeni („Sl.list  SRBiH“ broj: 30/88) Općina Vareš u suradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizira

OBUKU IZ HIGIJENSKOG MINIMUMA

Za osobe izravno zaposlene u proizvodnji ili prometu hrane i /ili vode namijenjene za piće, te osobe koje se bave pružanjem higijenskih usluga građanima (frizeri, kozmetičari) na području općine Vareš, kako bi stekli osnovna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni. Na taj način subjekti u poslovanju s hranom će  ispuniti zakonsku obavezu shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (član 11. i 12.), o posjedovanju Uvjerenja o položenom higijenskom minimumu ili isti obnoviti ukoliko je prošlo četiri godine od polaganja tijekom radnog vijeka.

U skladu sa članom 6. Pravilnika, polaznici obuke iz higijenskog minimuma će se upoznati sa potrebnim znanjima o higijeni namirnica, sirovina i predmeta, osobnoj higijeni te sanitarnim propisima i osnovama pružanja prve pomoći.

Svi zainteresirani za obuku iz higijenskog minimuma mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca Zahtjeva za obuku iz higijenskog minimuma, te isti proslijediti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao i kontakt telefon: 032-848-127, najkasnije do 09.12.2022.godine.

O datumu i vremenu održavanja svi zainteresirani polaznici biti će blagovremeno obaviješteni, kaže se na kraju poziva koji po ovlasti općinskog načelnika potpisuje savjetnica za sanitarne, zdravstvene i ekološke poslove Velida Džafo.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela