Print this page

Hamza Kamenjaš, još jedan uspješni vareški sportaš

02 Ruj 2020
2046 times

Vareš je grad koji je imao i još uvijek ima jako talentiranu djecu i mlade u mnogim područjima, a posebno je to izraženo u sportu.

Danas donosimo priču čiji je glavni junak naš 18-ogodišnji sugrađanin Hamza Kamenjaš, koji se bavi nogometom i koji je donedavno branio boje NK Rudara iz Breze.
Kako to obično bude i Hamza je kao mali dječak volio loptu i trčkarao je za njom zajedno sa svojim prijateljima. Svoje prve nogometne treninge počeo je na stadionu u Vareš Majdanu u svojoj 7. godini, igrajući za NK Vareš. 

Nakon par godina, svoje treninge nastavlja u FK Osmica Breza, potom prelazi u NK Rudar, u kojem ostvaruje velike rezultate i napredak.
Hamza je u svim ovim godinama uporno trenirao i dokazao svoj nogometni talent, a već sa 17 godina igrao je za prvi tim NK Rudar iz Breze i uporedo pomagao juniorskoj ekipi kluba.

Kako doznajemo, NK Rudar je dobio poziv iz Slovenije da nam probu pošalje jednog dečka, direktora Kluba Adnan Bajrić predložio je našeg 18-ogodišnjeg sugrađanina Hamzu Kamenjaša. Svu sljedeću brigu oko transfera preuzima Davor Ilić iz Ilijaša i odvodi Hamzu u slovenački NK Trebnje kod Dejana Smuka. Klubovi Druge slovenačke lige su imali zajednički trening, na kojem je bio i Hamza.  Na tom treningu NK Krško prepoznao je potencijal i nogometni talent i pozvao našeg Hamzu u svoj tim, gdje od 27.08.2020. godine, nakon potpisivanja ugovora, igra na poziciji napadača.

U ponedjeljak, 31. 08. 2020. Hamza je odigrao utakmicu za svoj novi klub u Mariboru, na kojoj je bio aktivan na terenu, te je sa svojim suigračima slavio pobjedu od 4:0.

"Ovom prilikom želimo da se zahvalimo direktoru FK Rudar Breza  Adnanu Bajriću, Namiru Solaku iz Ilijaša i menadžeru Davoru Iliću iz Ilijaša. Posebnu zahvalnost upućujemo načelniku općine Vareš Zdravku Maroševiću, koji je financijski podržao našeg sina Hamzu  njegov odlazak u Sloveniju", kažu nam na kraju razgovora Amela i Mustafa Kamenjaš, Hamzini ponosni roditelji.

U ime redakcije radio Bobovca Hamzi čestitamo na ovom sportskom uspjehu i želimo puno sreće na nogometnim terenima u Sloveniji.

  • Hamza-Kamenjas2
  • Hamza-Kamenjas1

 

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela