Print this page

Marijana i Velimir istrčali 5. mostarski polumaraton

22 Ožu 2021
1631 times

Naši sugrađani Marijana Zloušić i Velimir Gavran u subotu, 20.ožujka 2021. godine upisali su u svoju sportsku biografiju

još jedan podvig.

Naime, Marijana i Velimir istrčali su 5. mostarski polumaraton, koji je unatoč pandemiji koronavirusa uspješno organiziran u Mostaru. Ističu da su uvjeti za trčanje bili povoljni, temperatura prigodna, a vjetar je većim dijelom staze trkačima puhao u leđa i nije bio prejak.

Velimir dodaje:" Bio sam podrška, kako svim ženama oboljelim od karcinoma, tako i kolegici Marijani, koja je ovaj polumaraton istrčala. Marijana i ja pokušavamo svima ponuditi pažnju u podizanju svijesti o zdravom životu. Ovakvim treninzima se podiže imunitet, kako fizički tako i psihički, koji nam nikada do sad nije bio potrebniji".

Organizatori u vodili računa o propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama, pa su tako organizirani grupni startovi, da ni u jednom trenutku više od trideset ljudi ne bude blizu na malom prostoru. Svi sudionici polumaratona su na startu morali nositi zaštitnu masku, a mogli su je skinuti nakon pretrčanih 200 metara.

Start utrke bio je na mostu u Vojnu, sjeverno od grada, a planirana staza natjecatelje je odvela do Tržnog centra Meppas Mall, gdje je i ovog puta cilj.

Polumaraton u Mostaru već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Ove godine je to bila  utrka građana u dužini od četiri kilometra pod sloganom "Nada", od koje se sav prihod biti usmjeren udruzi "Novi pogled" koja okuplja žene oboljele od karcinoma dojke i ostalih malignih bolesti.

Kako doznajemo, Mostarski polumaraton je okupio preko 1.100 sudionika u dvije utrke svog petog izdanja po redu. Polumaraton je imao 667 finišera, humanitarna utrka na 4 kilometra njih 463, što su brojke kakve Mostar dosad nije imao, pogotovo na stazi od 21.097,5 m.


Last modified on Utorak, 23 Ožujak 2021 07:29
Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela