Print this page

Admir Čizmo vodič B kategorije – zimske snježne ture

28 Velj 2022
1468 times

 

Krajem mjeseca studenog prošle godine, pisali smo kako je član Planinarsko smučarskog društva "Perun" Vareš Admir Čizmo stekao licencu i pravo na vođenje

u C kategoriji – Teške ljetne ture. No ovdje Admir nije stao. Od prošlog vikenda u svojoj kolekciji ima i licencu B kategorije – Zimske (snježne) ture.

Ispite za vodiča B kategorije Admir je položio 19. i 20. veljače/februara 2022. godine na području Vlašića i planinarskog doma „Jusuf Pečenković“ Devečani, a ispit je organizirala Komisija za vodiče Planinarskog saveza Federacije BiH.

Ispiti su realizirani kroz pismene testove-provjere, pojedinačne provjere i praktične provjere tehnika u zimskim uvjetima na terenu i vođenju tura u zimskim uvjetima.  Realizacija ispita izvršena jakim snježnim uvjetima, bez teškoća i uz primjenu postojećih COVID-19 mjera.

Kako doznajemo, po završenom tečaju vodiča za zimske (snježne) ture, kandidati su prethodno završili potreban pripravnički staž u matičnim planinarskim društvima te stekli potrebne uvjete za izlazak na polaganje ispita.

Iz PS FBiH naglašavaju važnost sticanja licence i prava na vođenje u zimskim uvjetima, jer se radi veoma zahtjevnim i teškim turama vođenja planinara. Školovanjem i licenciranje planinarskih vodiča PS FBiH želi poboljšati rad i sigurnost planinara u planini u zimskim uvjetima. Ovom prilikom se povećava broj vodiča zimski tura za 7 novih vodiča „B“ kategorije – Zimske (snježne) ture. Vodiči dolaze iz 5 planinarskih društava/klubova PS FBiH sa područja cijele FBiH i to iz: UP Vedro Zenica, HPD Bjelašnica 1923, PSD Energoinvest Sarajevo, PSD Perun Vareš i PD Vlašić Travnik.

Admir-B-licenca-35
Admir-B-licenca-34
Admir-B-licenca-33
Admir-B-licenca-32
Admir-B-licenca-31
Admir-B-licenca-30
Admir-B-licenca-28
Admir-B-licenca-29
Admir-B-licenca-27
Admir-B-licenca-26
Admir-B-licenca-25
Admir-B-licenca-24
Admir-B-licenca-23
Admir-B-licenca-22
Admir-B-licenca-21
Admir-B-licenca-20
Admir-B-licenca-18
Admir-B-licenca-19
Admir-B-licenca-16
Admir-B-licenca-17
Admir-B-licenca-15
Admir-B-licenca-14
Admir-B-licenca-13
Admir-B-licenca-12
Admir-B-licenca-11
Admir-B-licenca-10
Admir-B-licenca-9
Admir-B-licenca-6
Admir-B-licenca-8
Admir-B-licenca-5
Admir-B-licenca-4
Admir-B-licenca-2
Admir-B-licenca-3

 

Last modified on Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 12:38
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela