Print this page

Pripadnici DVD Vareš osvojili drugo mjesto na natjecanju u Zenici

05 Srp 2021
783 times

Na vatrogasnom natjecanju, održanom u Zenici u subotu 03.srpnja 2021. godine članovi DVD "Vareš" zauzeli su drugo mjesto. U ekipi su bili Zdenko Franjić, Arif Bajramović, Zlatan Gondžo i Ramiz Trklja.

Vatrogasno natjecanje je bilo sastavljeno od šest disciplina, a okupilo je ukupno 30 sudionika projekta iz BiH, Hrvatske i Srbije.
Natjecanje je održano na platou Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica kao posljednja aktivnost u sklopu projekata “VATRU GASI, BRATA SPASI” koji je podržan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost 2020.  Pored USAID-a partner projekta je bio i Grad Zenica – Služba civilne zaštite.

Kako smo već pisali, tijekom mjeseca lipnja/juna u sklopu navedenog projekta održane su dvije aktivnosti, koje su obuhvatile tri radionice, posjet tvrđavi Vranduk, te obilazak vjerskih objekata na području Grada Zenica.

Cilj projekta je bio da se kroz vatrogasnu djelatnost, koja je jedna humana djelatnosti, pošalje poruka za izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etnički i vjerskih skupina u BiH, ali i susjednim državama, jer kada se dogodi požar ili druga prirodna nesreća tada vatrogasci spašavaju životi i imovinu ne pitajući kojoj etničkoj i vjerskoj skupini pripada ugroženi. Kroz sam projekt su sudionici putem dijaloga upoznali jedni druge o svojim etničkim i vjerskim skupinama kojima pripadaju, te jasno poslali poruku svima da se bez povjerenja i razumijevanja ne može graditi budućnost, te kako svi skupa preuzimaju odgovornost za budućnost.

“PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).”

Kako doznajemo, trenutačno je u Varešu u tijeku obuka za dobrovoljne vatrogasce za članove DVD "Vareš" za zvanja dobrovoljni vatrogasac i zvanje rukovoditelj akcije gašenja požara.

  • DVDnatjecanjeZenica-11
  • DVDnatjecanjeZenica-10
  • DVDnatjecanjeZenica-9
  • DVDnatjecanjeZenica-8
  • DVDnatjecanjeZenica-7
  • DVDnatjecanjeZenica-6
  • DVDnatjecanjeZenica-5
  • DVDnatjecanjeZenica-3
  • DVDnatjecanjeZenica-4
  • DVDnatjecanjeZenica-2

Last modified on Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 12:19
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela