Print this page

Održana promocija izdanja Opće biblioteke Vareš

07 Ruj 2021
1450 times

U velikoj dvorani općine Vareš, sinoć 06. rujna 2021. godine održana je promocija knjiga "Vareš - sjećanja na ljude i događaje" i "Plavo nebo iznad Vareša".

Knjige je izdala Opća biblioteka Vareš, pod pokroviteljstvom Fondacije za izdavaštvo Federacije BiH.

Moderatorica promocija bila je direktorica Opće biblioteke Vareš Ilijana Gavran Radojević, a promociju je počela citatom nobelovca Ive Andrića koju je izrekao prilikom posjete srednjovjekovnom gradu Bobovcu 1961. godine: „ Jednog dana kad industrija stane moći ćete prodavati čistu havu“.

Knjige su predstavili njeni urednici Jasmina Šijak i Vladimir Ruf i kroz stručan izričaj približili sadržaje i značaj obje knjige, koje bi trebale biti u kućnoj biblioteci svakog vareškog čovjeka, jer su pisani svjedok jednog vremena koje je značajno za uspon i razvoj naše općine. Posebno se to odnosi na knjigu "Vareš - sjećanja na ljude i događaje", koja je zapravo zbirka najznačajnih tekstova vareškog lista Kolektiv u izdanjima od 1956. do 1991. godine.

Knjiga "Plavo nebo iznad Vareša" donosi prozu i poeziju vareških autora, te niz fotografija vareškog najljepšeg plavog neba koje su pristigle na natječaje Opće biblioteke Vareš u sklopu manifestacije “Zadržimo u sjećanju Novaka Simića”.

Na promociji su svoje poetsko- litararne uratke, inače objavljene u knjizi “Plavo nebo iznad Vareša” pročitale Ena Kohut, Adna Likić i Una Berebrović, te Radosna Vesnić, koja je za ovu prigodu stigla iz SAD-a.
U znak zahvalnosti za potporu u financiranju izdanja knjige "Plavo nebo iznad Vareša" djelatnice bibioteke su gđi Vesnić uručile prigodnu zahvalnicu i dar.

Knjige se mogu kupiti u Općoj biblioteci Vareš ili posuditi na čitanje.

Kompletnu snimku promocije možete poslušati ovdje.

promocja-Vares-26
promocja-Vares-25
promocja-Vares-24
promocja-Vares-23
promocja-Vares-22
promocja-Vares-21
promocja-Vares-20
promocja-Vares-19
promocja-Vares-18
promocja-Vares-17
promocja-Vares-16
promocja-Vares-15
promocja-Vares-14
promocja-Vares-13
promocja-Vares-12
promocja-Vares-11
promocja-Vares-10
promocja-Vares-9
promocja-Vares-8
promocja-Vares-7
promocja-Vares-6
promocja-Vares-5
promocja-Vares-4
promocja-Vares-3
promocja-Vares-2

Last modified on Utorak, 07 Rujan 2021 14:43
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela