Print this page

Vareški framaši u Asizu

14 Tra 2016
824 times

I ove godine u povodu 20 godina djelovanja Frame Bosne Srebrene organiziran je Franjevački hod Frame kroz Bosnu

do talijanskog grada Asiza. Hod je trajao u razdoblju od 25. srpnja do 5. kolovoza 2015. godine. Bio je to peti po redu hod na kojem je sudjelovalo oko 50 – tak mladih među kojima su bili i vareški framaši, predsjednik Frame Vareš Vladimir Ruf i jedan od članova Boris Bošnjak. Franjevački hod podrazumijevao je pješačenje na ruti od župe Vitez, preko Busovače, Brestovskog, Fojnice, Kreševa, Kiseljaka do konačnog odredišta Asiza.
Uz geslo „Mir i Dobro širimo“, mladi framaši su tijekom hoda po župama Bosne Srebrene  pored pješačenja imali duhovne sadržaje (molitva, pjesma i slavlje svete mise), te rad u skupinama. Bili su smješteni u obiteljima ili školskim dvoranama.
Svakako da je jedan od posebnih doživljaja bio obilazak mjesta u Italiji značajnih za život sv. Franje i sv. Klare. Tako su framaši obišli Padovu i Asiz, upoznali se s brojnim znamenitostima, a mi izdvajamo  baziliku sv. Franje, Franjinu rodnu kuću, crkvu Santa Maria sopra Minerva, asišku katedralu sv. Rufina, te baziliku sv. Klare. O svojim utiscima vareški framaši Vladimir i Boris govorili su i u programu Hrvatskog radija Bobovac Vareš. (tekst radio Bobovac, foto Frama župe Vareš)

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan