Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rujan 2022
Četvrtak, 29 Rujan 2022 17:25

Najava završnog koncerta 10. VaClaF-a

U studiju smo ugostili članove Sarajevske filharmonije Martinu Menegoni, Mladena Tarbuka i organizatore 10. VaClaF-a Andreu i Ivanu Nikolić, poslušajte ....

Published in Podcast

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 29.09.2022.(črtvrtak) i 30.09.2022.(petak)

Published in Nove Vijesti

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić potpisao je s predstavnicima općina Breza, Maglaj i Vareš ugovore o odobravanju sredstava za izgradnju poslovnih zona.

Jelić je rekao da su rebalansom kantonalnog Budžeta za poslovne zone izdvojena dodatna sredstva od milion KM, od čega je Vlada prošle sedmice odobrila 860.000 KM za uređenje poslovnih zona u šest općina, i to Usora, Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Maglaj i Breza.

-Ministarstvo gospodarstva je prošle godine lokalnim zajednicama odobrilo sredstva za izradu projektne dokumentacije i većini tih općina smo ove godine, kroz dva jana poziva, odobrili sredstva za uređenje poslovnih zona. To govori da sistemski radimo posao i planski razvijamo sve općine u ZDK - rekao je Jelić.

Naglasio je da su Vlada i resorno ministarstvo od 2016. godine u poslovne zone investirali 7 miliona KM, a od 2009. godine, kada je pokrenut projekt podrške izgradnji poslovnih zona, za ovu namjenu je izdvojeno ukupno 10 miliona KM.

Najavio je da će do kraja sedmice biti potpisani ugovori s načelnicima općina Usora, Doboj Jug i Tešanj.

Prvu poslovnu zonu formirala je i Općina Breza, a nakon nedavne izrade zoning-plana u toku je uređenje potrebne infrastruktureu PZ "Šaš". Općinski načelnik Vedad Jusić zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu na pomoći i podršci u stvaranju boljeg ambijenta za privlačenje investicija.

-Ovakvi projekti u najveće obimu utiču na razvoj naših lokalnih zajednica, a samim tim i na naš ZDK. Na ovaj način stvaramo uslove za investicije, otvaranje

novih radnih mjesta, veće javne prihode i bolji standard svih naših građana - rekao je Jusić.

Općina Vareš treći put dobija sredstva za izgradnju poslovnih zona, a iznosom od 150.000 KM značajno će unaprijediti infrastrukturu u PZ "Kram".

Općinski načelnik Zdravko Marošević zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu što su prepoznali značaj izgradnje poslovnih zona, kao i politiku ravomjernog razvoja koja svakoj lokalnoj zajednici pomaže stvaranju povoljnijeg ambijenta za investiranje, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje uslova života svih građana.

Published in Društvo

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 28.09.2022.(srijeda)

Published in Nove Vijesti

Fondacija Adriatic pokrenula je besplatni tečaj engleskog jezika za stanovništvo Vareša na koji se prijavilo 227 kandidata.

Published in Nove Vijesti
Subota, 24 Rujan 2022 20:56

Održan "Vatrogasni kamp Vareš 2022"

U Varešu je na lokalitetu Igrišta održan „Vatrogasni kamp 2022“ koji je organizirao Vatrogasni savez Zeničko-dobojskog kantona

Published in Društvo

Budući da privredno društvo Eastern Mining d.o.o. u skladu sa svojom poslovnom praksom naglasak

Published in Nove Vijesti

Kompanija Adriatic Metals/Eastern Mining doo Vareš dobitnik je priznanja „Investicija godine” u Bosni i Hercegovini.

Published in Nove Vijesti
Petak, 23 Rujan 2022 12:35

Odvoz krupnog (kabastog) otpada

U skladu sa zahtjevom općinskog komunalno-građevinskog inspektora, obavještavamo mještane Vareša i Vareš Majdana da,

Published in Nove Vijesti

U sklopu aktivnosti za održivi razvoj lokalne zajednice, kompanija Eastern Mining, u suradnji sa Općinom Vareš,

Published in Nove Vijesti
Stranica 1 od 4

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1031

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 5946

Ovaj Mjesec 136204

Ukupno 13703356

Currently are 52 guests and no members online