Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Od pojave prvih slučajeva kronavirusa u Bosni i Hercegovini prošlo je mjesec dana

U teškim vremenima najbolje se pokaže da se rodni kraj nikada ne zaboravlja i uvijek nosi u srcu. Jedan takav primjer ilustrira i priča s područja MZ Pržići. Priča o humanosti, malim ljudima velikog srca, gestama koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim...

O aktualnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusom i nizu negativnih gospodarskih posljedica kojima smo svjedoci posljednjih dana, te brojnim otkazima koji su uručeni radnicima u poduzećima i firmama, poslali smo upit Birou rada Vareš i zamolili za informacije koliko je ljudi od početka ove krize prijavljeno na njihove evidencije.

Dobili smo odgovor da još uvijek nema značajnijih promjena u broju prijavljenih na evidenciju Biroa rada Vareš nakon prestanka radnog odnosa kao posljedice novonastale situacije u vezi s pandemijom koronavirusa.

Na kraju mjeseca ožujka/marta 2020. godine na evidenciji Biroa rada Vareš je bilo 908 nezaposlenih osoba. U spomenutom mjesecu 24 osobe su zasnovale radni odnos, a isti broj (24) se prijavio nakon prestanka radnog odnosa.  Iz Biroa ističu da je riječ o uobičajnim podacima, te da ništa ne odudara od redovnih mjesečnih podataka. 

Nažalost, masovnije prijave nakon otkaza ugovora o radu u Birou rada Vareš očekuju već sredinom mjeseca travnja/aprila.

" Do sredine mjeseca smo još uvijek imali odjava sa evidencije radi  zasnivanja radnog odnosa. Imamo najava od strane poslodavca o otpuštanju radnika (u znatnom broju),  a budući da otpušteni radnici imaju rok od 30 dana za  prijavu na našu evidenciju,  tek za 10-15 dana ih očekujemo u značajnom  broju.  Najveći broj otpuštenih radnika ostvarit će i pravo na novčanu naknadu, a svi koji se prijave u roku ostvariti će pravo na zdravstveno osiguranje", doznajemo od Jasne Svinčicki-Operta, šefice Biroa rada Vareš.


Iz Crvenog križa Vareš danas su uputili poziv potencijalnim donatorima u kojem se navodi:

Temeljem Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite od 30.03.2020. godine kojom je 

Iz Uprave Osnovne škole Vareš obavještavaju učenike, roditelje i nastavnike o nastavku nastavnog procesa od srijede 01.04.2020. godine. U obavijesti se navodi:

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 52

Jučer 1513

Ovaj Tjedan 5154

Ovaj Mjesec 3195

Ukupno 6672165

Currently are 137 guests and no members online