Print this page

OI Zvijezda Vareš dobio priznanje Viteški odred

02 Pro 2016
2868 times

Subota 26.studenog 2016. godine ostat će upisana u povijest Odreda

izviđača Zvijezda Vareš zbog jednog iznimno lijepog i vrijednog priznanja. Riječ je o uručenju lente Viteškog odreda 2016., koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos u radu i razvoju izviđačke organizacije. Ovo vrijedno priznanje članovima Odreda Zvijezda uručeno je na svečanoj akademiji na Ilidži upriličenoj povodom 101. godišnjice skautskog pokreta u BiH, te 65. obljetnice izviđačke organizacije i Dana izviđaštva.

Kako doznajemo priznanje Viteški odred je dodijeljeno prvi puta nakon 1996. godine, a da bi jedan Odred mogao ući u izbor za ovo najveće kolektivno priznanje koje Savez izviđača Federacije BiH dodjeljuje trebalo je ispuniti niz kriterija, predano raditi i njegovati izviđačke postulate, organizirati razna natjecanja i manifestacije poput logorovanja, zimovanja, te ono što je u cijeloj priči jako važno - razvijati prijateljske veze s drugim odredima.
Sve ove kriterije u 3 godine djelovanja ispunili su ove godine Odredi iz Vareša i Banovića, a po odluci Štaba odreda lentu su imali čast preuzeti: Nađa Imamagić, Reo Čurtić i Belmin Rožajac

Pored zvanja Viteškog odreda, u okviru Svečane akademije dodjeljena su priznanja i odlikovanja za tri vrijedne članice vareškog Odreda. Zvanje "Izviđač Vitez" dobile su Andrea Djaković, Matea Terzić i Sonja Ružić.  Ove tri vrijedne djevojke i studentice sudjelovale su u svim akcijama Odreda, veliki broj akcija su same planirale i provele, predstavljale Odred u zemlji i inozemstvu, prenosile ljubav prema izviđaštvu na mlađe generacije. A kako su nam u razgovoru rekle - priznanje im jako puno znači, to je priznanje i dokaz da su vrijedno radile i ujedno poticaj da i u budućnosti budu dio novih izviđačkih akcija.

Na naš upit da opiše što ovo vrijedno priznanje znači za vareške izviđače Božidarka Dodik, jedna od osnivača Odreda izviđača Zvijezda Vareš s ponosom je istaknula: "Ovaj vikend bio nam je ispunjen silnim uzbuđenjima, i mislim da ne postoji osoba koja je iz Vareša, ili na neki način vezana za Vareš, a da nije ispunjena ponosom zbog ovakvog uspjeha vareških izviđača! Vrijeme i trud koji se ulaže u rad sa djecom i mladima, uvijek bude stostruko nagrađen - njihovim osmjesima, sjajem u očima i neizmjernom količinom pozitivne energije! I upravo na taj način, izviđači cijelog svijeta ostvaruju ono čemu svi težimo - da gradimo bolji svijet".

Ujedno se zahvalila roditeljima i prijateljima koji su pomogli oko prijevoza do Ilidže, a to su: TRD Vareš i direktorica Sevledina Gondžo, Mala škola Vareš, Mirela Erlbek-Subašić, Stanislav Djaković, Maja Ajanović, Mirza Imamagić, Amena Rožajac i brđani koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć.

Što reći na kraju osim da smo kao Varešani uistinu ponosni što imamo ovakvu mladost! Od srca čestitamo svim članovima viteškog OI Zvijezda Vareš od načelnika do onih najmanjih - poletaraca i pčelica i želimo da još dugo,dugo budete ponos i najbolji ambasadori našeg Vareša. B-R-A-V-O, B-R-A-V-O, B-R-A-V-O!

Viteskiodred
OI-Vitezovi
Viteskiodred1
Viteskiodred2
Viteskiodred3
Viteskiodred4
Viteskiodred5
Viteskiodred6
Viteskiodred7
Viteskiodred8
Viteskiodred9
Viteskiodred10
Viteskiodredx

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela