Print this page

Najavljujemo – izviđački susret „Dani prijateljstva, Vareš 2017.“

07 Ruj 2017
2730 times

I ove godine, Odred izviđača Zvijezda Vareš organizira

natjecanje pod nazivom “Dani prijateljstva 2017“ Vareš. Natjecanje će se održati u subotu, 16.09.2017. godine u Varešu. Kako ističu iz OI Zvijezda osnovni ciljevi natjecanja su druženje sa starim prijateljima, upoznavanje novih prijatelja, zabava i veselje, ali „odmjeravanja snaga“ u izviđačkim disciplinama u duhu prijateljskog i korektnog natjecanja.   

Ove godine natjecanje „Dani prijateljstva“ je organizirano za tri kategorije članstva:
1. Poletarci i pčelice
2. Mlađi izviđači i planinke
3. Izviđači i planinke.

POLETARCI I PČELICE ( uzrast od 7 do 11 godina, rođeni 2010. do 2007. godine) će se zabavljati, jer su igre i zadaci za njih natjecateljskog karaktera, ali su osmišljeni tako da u konačnici svi budu sretni, veseli i zadovoljni.

MLAĐI IZVIĐAČI I PLANINKE (uzrast od 11 do 15 godina, rođeni 2006. do 2002. godine) će učiti, jer je Cilj natjecanja u ovoj kategoriji je da natjecatelji kroz niz zadataka, uobičajenih za izviđačka natjecanja, s jedne strane primjene već stečeno znanje, a s druge strane nauče nešto novo. Natjecat će se u sljedećim disciplinama: signalizacija (semafor), čvorologija, paljenje vatri, prva pomoć (praktično i test), testovi iz oblasti općeg znanja i izviđaštva, kao i panoramski snimak, a od ostalih radova tu su: konstrukcija staze, skica baze, kretanje po zadatim azimutima i dužinama (i crtež), te profil terena. Tu su naravno, i zadaci iznenađenja.

IZVIĐAČI I PLANINKE će se malo pomučiti (uzrast od 15 do 20 godina, rođeni 2001. do 1997. godine), jer ih očekuju najzahtjevniji natjecateljski zadaci: konstrukcija staze, pronalazak baza u prirodi, signalizacija (semafor), čvorologija, test općeg znanja, prva pomoć, panoramski snimak, kretanje po zadatim azimutima i dužinama  i crtež prolaska, skica baze, kroki, profil terena, paljenje vatre, brzinska etapa i zadaci iznenađenja.

Za brđane koji dolaze u pratnji ekipa ili kao posjetitelji, predviđen je poseban, gastro-turistički program.  Za ekipe iz udaljenijih krajeva osigurano je i noćenje od petka, 15.09. do nedjelje, 17.09.2017. godine, u sportskoj dvorani vareškog Srednjoškolskog centra.

Starješina natjecanja je Igor Hinger, Tajnica Maja Berberović, a načelnik Amar Hrvat.

Radujemo se vašem dolasku na natjecanje „Dani prijateljstva 2017.“ i želimo vam što bolji uspjeh i lijep boravak u našem gradu Varešu, poruka je članova OI Zvijezda Vareš.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela