Print this page

Osnovna škola Vareš počela koristit Office 365 platformu

01 Velj 2021
1351 times

Doba epidemije Corona virusa stavilo je i pred škole nove izazove. Zbog zaštite zdravlja učenika i učitelja osnovne i srednje škole

bile su prinuđene na nekoliko mjeseci zatvoriti vrata škole za učenike i učitelje, a to nije mimoišlo ni Osnovnu školu „Vareš“ u Varešu iz koje nam danas stiže lijepa vijest.

Kako učenici ne bi bili uskraćeni za njihovo pravo na obrazovanja, organizirana je za njih u ožujku, travnju, svibnju i lipnju 2020. godine konzultativna nastava uz primjenu informacijsko- komunikacijskih tehnologija prema Uputama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Nastava se u OŠ ,,Vareš“ u Varešu izvodila preko viber grupa i fb grupe škole.

Školske 2020./2021. godine resorno Ministarstvo donijelo je odluku o održavanju online nastave putem platforme Office365 kako bi svi učenici ZDK imali jednake uvjete za rad i učenje. Prva faza u ovom poduhvatu bila je registriranje škola na određenu domenu i platformu Office365. Nakon dobivenih pristupnih podataka pokrenuta je registracija učenika i učitelja na platformu. Potom je organizirana obuka (webinari) za korištenje platforme  za 3 ciljane skupine - učenike, roditelje i učitelje od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku , kulturu i sport ZDK.

Sve je to urađeno iz potrebe za jedinstvenom platformom radi ujednačene organizacije i realizacije online nastave na razini Kantona kao i potrebe za povećanjem razine digitalnih kompetencija sudionika odgojno-obrazovanog procesa.

Od II. polugodišta OŠ ,,Vareš“  zvanično počinje koristiti platformu Office 365 za održavanje online nastave za učenike koji nastavu slušaju od kuće.

Kako bi olakšala rad i stvorila još bolje uvjete, kako u redovitoj, tako i u online nastavi, škola se odlučuje pokrenuti postupak poboljšanja jačine interneta u školi i umrežavanje svih učionica i prostorija u školi s internet mrežom. Provedeno je niz aktivnosti i taj postupak su uspješno završili u suradnji s BH Telecomom. Škola je sad pokrivena Wi Fi signalom i sve učionice su umrežene s kabelskim internetom.

Našim roditeljima, učenicima i učiteljima želimo uspješan daljnji rad i učenje, kao i dobro zdravlje, poručuju iz Uprave Osnovne škole „Vareš“.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela