Print this page

Obavijest za korisnike dječjeg dodatka

06 Lis 2022
997 times

Obavještavaju se postojeći korisnici dječjeg dodatka u JU Centar za socijalni rad Vareš da im prema odredbama člana 33. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti,

zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji sa djecom (“Sl. novine Ze-Do kantona” broj: 16/22) prestaje sa 30.09.2022. godine.
Stupanjem na snagu Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Sl. novine Federacije BiH”, broj: 52/22) i njegovom primjenom počevši od 10.10.2022. godine u JU Centar za socijalni rad Vareš mogu se podnositi zahtjevi za ostvarivanje prava na dječji dodatak po federalnom propisu. Potencijalni novi i postojeći korisnici po kantonalnom zakonu su obavezi podnijeti novi zahtjev za ostvarivanje navedenog prava.

Odredbama novog Zakona pored ostalih propisanih uvjeta, pravo na dječji dodatak ostvaruju djeca do 18-te godine života pod uvjetom da prihodi obitelji po članu domaćinstva ne prelaze iznos od 40% najniže plaće u FBiH, odnosno iznos od 217,20 KM.

Pravo se priznaje na razdoblje od najduže 12 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva.

Za sve dodatne informacije potrebno se obratiti u JU Centar za socijalni rad Vareš ili pozivom na telefon: 032/849-480, kaže se na kraju informacije iz JU Centar za socijalni rad Vareš koju potpisuje direktorica Nihada Gondžo.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela