Print this page

Vareš odsječen od svijeta

11 Tra 2016
1490 times

Stanje na području općine Vareš ove subote 04. 02. 2012.

godine  je u najmanju ruku alarmantno! Velike količine snijega odsjekle su našu općinu od ostatka svijeta, za sav promet je zatvoren cestovni pravac R-444 Breza- Vareš. Visina snježnog pokrivača u samom gradu je oko 100 cm, dok je stanje prema vareškim selima još gore i teže, a nanosi snijega ponegdje su veći od 150 cm.
Prvi puta se dogodilo da su se u Varešu noćas pokrenule i snježne lavine. Jedna od lavina je kod izgrađenog objekta prečišćavanja vode u Dabravinama, druga prije skretanja za selo Budoželje.

Kako doznajemo iz Policijske stanice Vareš lavina kod Dabravina je bila raščišćena, ali je od količine i težine snijeg ponovno skliznuo na cestu, trenutno ekipe iz Nahonala doo Breza (koji održava ovu dionicu) su na terenu rade na raščišćavanju. Kod lavine se rano jutros nalazilo i 4-5 osobnih automobila, a bila je vidljiva i prtina rijekom Stavnjom, ljudi su pješice pokušali naći zaklon, kako nam javljaju naši sugrađani koji su jutros krenuli na svoja radna mjesta u Sarajevo – ali bezuspješno.
Ispod lavine se nalazi i jedan osobni automobil, ali na svu sreću u njemu se nitko ne nalazi.
Regionalni put Šimin potok Odvojak do pisanja ovog teksta ( 9 sati i 30 minuta) nije još bio pročišćen, pa je to upozorenje svima koji su namjeravali krenuti u tom pravcu da put odlože, kako imamo informacije od sinoć je napadalo još 30 cm novog snijega.
Također, otežavajuća okolnost je i činjenica da je signal GSM mobilne mreže BH Telecoma već nekoliko dana na području grada u prekidu zbog kvara na odašiljaču na Diknjićima, do kojeg se trenutno ne može doći.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela