Print this page

Radionica iz oblasti poljoprivrede u organizaciji CRS-a

14 Tra 2016
3045 times

U velikoj dvorani općine

Vareš danas (22.10.2010. godine) u organizaciji humanitarne organizacije Catholic Relief Service (CRS BiH) organizirana je prva u nizu radionica za korisnike projekta "Trajna rješenja za korisnike kolektivnih centara u BiH" a kojima su već obnovljene njihove stambene jedinice u općinama Vareš i Olovo. Takvih je 9 korisnika iz Vareša –Predrag Čabrajić, Elvir Begić, Mirzad Hrvat, Jela Đurić, Sejda Mušanović, Idriz Mušanović i Halid Begić, a 4 iz Olova – Ibro Rizvanović, Ismet Sarajlić, Muhamed Bešlija i Munib Gurda. Svi oni su s velikom pozornošću pratili predavanja koja će im itekako koristiti u njihovom održivom povratku.
Stručna predavanja iz oblasti poljoprivrede na temu „Proizvodnja u plastenicima u zimskom periodu“ održala je doc.dr. Pakeza Drkenda iz Sarajeva, a na temu „Proizvodnja, bolesti i štetočine krumpira i luka“ predavanje je održala prof. Mubera Berberović iz Mostara.  Cilj organiziranja radionice je omogućiti razgovor o mogućnostima uvezivanje zainteresiranih korisnika iz Vareša i Olova s poljoprivrednim zadrugama u BiH.
Osim korisnika i predavača na radionici su bile prisutne i predstavnice CRS-a Gordana Radić, Armina Pijalović i Narcisa Cvitanović, a ispred općine Vareš referent iz Službe za poljoprivredu Dragan Orozović.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela