Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Prosinac 2020
Četvrtak, 31 Prosinac 2020 10:08

Najavljene kontrole ugostiteljskih objekata

Iz općine Vareš stiže informacija vezana uz organizirano obilježavanje dočeka Nove 2021. godine.

Published in Nove Vijesti

O trenutnom stanju u općini uz osvrt na proteklu 2020. godinu razgovarali smo s načelnikom Zdravkom Maroševićem, poslušajte ....

Published in Podcast

Osnovna škola „Vareš“ u Varešu objavila je drugi javni natječaj za upis polaznika u programe formalnog obrazovanja –osnovnog obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020./2021. godinu, koji donosimo u prilogu.

Na osnovu Rješenja o ispunjavanju uvjeta rada i izvođenje programa za osnovno obrazovanje odraslih u JU OŠ „Vareš“ u Varešu, Zakona o obrazovanju odraslih ZDK („Službene novine ZDK“  broj 3/18), Obavještenja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK broj:  10-34-652-02/20. od 18.08.2020. godine i Odluke Školskog odbora o raspisivanju drugog javnog natječaja za osnovno obrazovanje odraslih broj: 01-1045/20 od 29.12.2020. godine „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ u školskoj 2020/2021. godini, OŠ „Vareš“ u Varešu raspisuje:

DRUGI JAVNI NATJEČAJ

za upis polaznika u programe formalnog obrazovanja-osnovnog obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020/2021. godinu

1. OPĆI I POSEBNI UVJETI:

a) Da je polaznik državljanin Bosne i Hercegovine;

b) U program osnovnog obrazovanja može se upisati osoba starija od 15 godina koje nije završilo osnovno obrazovanje, odnosno osoba koja je starije od 18 godina, a da pri tome nema status učenika;

c) Da polaznik ispunjava psiho-fizičke uvjete za svladavanje osnovnog obrazovnog programa.


2. BROJ SLOBODNIH MJESTA ZA UPIS U PROGRAM:

OSNOVNO DEVETOGODIŠNJE OBRAZOVANJE

    RAZRED                                                            BROJ POLAZNIKA

    Od prvog (I.) do petog (V.) razreda                       20 (dvadeset)
    Od šestog (VI.) do devetog (IX.) razreda                40 (četrdeset)

3. NAČIN IZVOĐENJA PROGRAMA I TRAJANJE:

Izvođenje programa za sticanje osnovnog obrazovanja za odrasle traje:

Za prvi (I), drugi (II), treći(III), četvrti (IV) i peti (V) razred –tri mjeseca,

Za šesti (VI), sedmi (VII), osmi (VIII) i deveti (IX) razred-šest mjeseci.

Programi obrazovanja polaznika izvode se redovnom nastavom, konzultativno-instruktivnom nastavom, dopisno-konzultativnom nastavom i na drugi primjeren način.

4. NAZIV JAVNE ISPRAVE KOJA SE IZDAJE PO ZAVRŠETKU PROGRAMA

1. Uvjerenje o završenom razredu osnovne škole (od I. do VIII. razreda)

2. Svjedodžba o završenoj osnovnoj školi (nakon završetka IX. razreda)

5. VISINA ŠKOLARINE PO POLAZNIKU

Za polaznike koji imaju mjesto prebivališta na području Zeničko-dobojskog  kantona najmanje 12 mjeseci prije raspisivanja javnog natječaja, u Proračunu ZDK osigurana su sredstva za izvođenje programa osnovnog obrazovanja odraslih.

6. POTREBNA DOKUMENTACIJA

1. Prijava za upis koja se preuzima kod tajnice škole;
2. Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena kopija);
3. Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija)
4. CIPS (original)
5. Uvjerenje o prethodno završenom razredu osnovne škole (original ili ovjerena kopija) ili učenička knjižica izdata od strane škole gdje je polaznik prethodno pohađao školovanje;
6. Polaznici koji su prethodno školovanje pohađali i završili u inozemstvu dužni su dostaviti Rješenje o ekvivalenciji inozemne školske isprave izdano od strane nadležnog Ministarstva (original ili ovjerena kopija)

7. Polaznici koji nemaju završen niti jedan razred osnovne škole  dostavljaju potrebnu dokumentaciju navedenu pod točkom 1.2.3. i 4


7.  OSTALE NAPOMENE:

Drugi javni natječaj za popunu slobodnih mjesta ostaje otvoren 8 dana od dana objave, a prijave se dostavljaju zaključno s 12.01.2021. godine.
         
Prijavni obrazac mora biti vlastoručno potpisan od strane polaznika, a izuzetak su polaznici koji nemaju završen niti jedan  razred osnovne škole, te ukoliko se ne znaju potpisati mogu staviti i otisak prsta na mjesto potpisa uz navođenje broja osobne/lične iskaznice.
         
Također, prijavni obrazac mora biti čitko popunjen uz obavezno navođenje u rubriku da li je polaznik ranije školovanje pohađao po osmogodišnjem ili devetogodišnjem obrazovanju (izuzetak su polaznici koji nemaju završen niti  jedan razred).

Prijavni obrazac se može preuzeti u uredu tajnice škole. Prijava na natječaj s potrebnom dokumentacijom se može predati svakim radnim danom od 8 do 13 sati na protokolu škole i to u danom roku za podnošenje prijava, a također može dostaviti i putem pošte preporučeno na adresu:
    
  OSNOVNA ŠKOLA „VAREŠ“ U  VAREŠU
  ULICA PUT MIRA 37.
  71 330 VAREŠ
    
    - s naznakom:  Prijava na drugi javni natječaj za upis polaznika u programe formalnog osnovnog  obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020./2021.godinu.

Za sve ostalo što nije regulirano ovim natječajem primjenjivat će se odredbe Zakona o obrazovanju odraslih ZDK i ostalih podzakonskih akata koji reguliraju obrazovanje odraslih na području ZDK.
    
Sve potrebne informacije u vezi natječajne procedure mogu se dobiti svakim radnim danom na kontakt telefon 032/465- 329, navodi se na kraju natječaja koji potpisuje direktor Osnovne škole Vareš Muris Parić.
                       


                                   

Published in Društvo

Iz Javnog komunalnog poduzeća Vareš obavještavaju korisnike koji se snadbijevaju vodom sa izvorišta Lalića mlin

Published in Nove Vijesti
Utorak, 29 Prosinac 2020 12:52

Zahvalnica obitelji Tomić

ZAHVALNICA


Dirnuti pažnjom koja nam je iskazana u trenucima naše tuge zbog rastanka od našeg voljenog Radomira Tomića- Rajkače zahvaljujemo rodbini, prijateljima, susjedima, kolegama i svim dragim ljudima koji su bili uz nas i izrazili usmene ili pismene riječi utjehe te ga dostojanstveno ispratili na vječni počinak u ovim teškim vremenima, okitili cvijećem njegov grob i svima onima kojima će naš Rajko ostati u nezaboravnom sjećanju.


                Ožalošćena obitelj: supruga Snježana, kćerka Tijana i sin Dejan

Published in In Memoriam
Utorak, 29 Prosinac 2020 12:46

250 paketića za 250 osmijeha

Pod malo drugačijim okolnostim uslijed epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, volonteri Crvenog križa Vareš u proteklih 15 dana provodili su akciju "Paketić za osmijeh"

Published in Društvo
Utorak, 29 Prosinac 2020 10:59

Djed Mraz darivao djecu u vrtiću

U ove blagdanske dane najviše radosti imaju djeca,  a razlog su darovi. Mnoge aktivnosti

Published in Nove Vijesti

Snijeg koji je na području općine Vareš padao više od 24 sata neprestano, a počeo 25. prosinca u popodnevnim satima,

donio je brojne probleme u mnogim segmentima života u našoj lokalnoj zajednici.

Težak snijeg prekinuo je električne vodove prema svim vareškim selima, a najveći problem je prekid napaja crpnih stanica vodova Oćevija koji grad opskrbljuje vodom. Stanovnici grada Vareša bez pitke vode su od subote popodne.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu, u pomoć su im priskočile i kolege iz RJ Elektrodistribucije iz susjednih općina i prioritet im je tijekom dana otkloniti kvarove na dalekovodima prema Oćeviji, kako bi stanovnici Vareša dobili što prije pitku vodu, doznajemo iz "Elektrodistribucije", radna jedinica Vareš.

Također, iz JKP Vareš javljaju da je bez napajanja el. energijom i vodovod Lalića Mlin, te su samim tim stanovnici MZ Pržići, Daštansko, Višnjići i Tisovci bez pitke vode.

Težak i mokar snijeg napravio je dosta štete na drveću, jučer je bilo oborenih stabala na putnim komunikacijama kroz planinu Zvijezdu, a doznajemo i da je stablo smrče palo na jednu kuću prema selima Zarudje i Strica, te oštetilo dio krovišta i fasadu.

Regionalni dio puta na području naše općine je očišćen i prohodan. Gradske i prigradske ulice su očistili djelatnici Javnog komunalnog poduzeća Vareš.

Putevi koji vode prema vareškim selima prvog pripriteta također su očišćeni i prohodni, trenutno se radi na čišćenju seoskih putevi ostalih prioriteta.

  • snijeg-problemi-7
  • snijeg-problemi-6
  • snijeg-problemi-5
  • snijeg-problemi-4
  • snijeg-problemi-3
  • snijeg-problemi-2

Published in Društvo
Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 09:16

Upozorenje iz Policijske stanice Vareš

S ciljem sprečavanja nastanka neželjenih posljedica  - zadobivanja tjelesnih ozljeda i oštećenja imovine, obavještavaju se građani općine Vareš,

Published in Nove Vijesti
Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 09:08

Crveni križ Vareš za Božić obradovao korisnike

U četvrtak, 24. prosinca 2020. godine volonteri Crvenog križa Vareš su, u želji da svojim korisnicima uljepšaju božićne blagdane

Published in Društvo
Stranica 1 od 5

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2410

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 7325

Ovaj Mjesec 137583

Ukupno 13704735

Currently are 50 guests and no members online