Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana izborna skupština Udruženja slijepih i slabovidnih

15 Tra 2016
7828 times

U prostorijama Udruženja građana penzionera-umirovljenika općine Vareš danas, 21.03.2013. godine, s početkom

u 11 sati održana je Izborna skupština Udruženja slijepih i slabovidnih građana općine Vareš, inače 5. godišnja. Sjednicu je pozdravom otvorila predsjednica Udruženja Valentina Cica Malbašić, a bilo je prisutno 11 od ukupno 22 člana udruženja. Na dnevnom redu je bilo 7 točaka, usvojen je Zapisnik s prethodne skupštine USSG Vareš. Za predsjednicu je jednoglasno na mandat od 4 godine reizabrana Valentina Cica Malbašić. U Upravni odbor imenovani su: Valentina Cica Malbašić, Amela Bureković i Dženana Hafizović, a u Nadzorni odbor Anica Grgić, Kerima Sadiković i Ibro Mehak. Nakon izbora novog rukovodstva Udruženja, uslijedilo je prezentiranje i usvajanje Izvješća o radu i Financijskog izvješća USSG Vareš za 2012. godinu.
Tajnica Udruženja Dženana Hafizović upoznala je članova o aktivnostima u 2012. godine koje su bile usmjerene na kupovinu najpotrebnijih pomagala za slijepe i slabovidne osobe koja im pomažu da djelomično kompenziraju nedostatak vida. Također je vršena komunikacija s trgovinama za nabavku i distribuciju pomagala za osobe s invaliditetom radi pregleda ponude i cijena., a nabavljeni s digitalni mjerač krvnog tlaka za nadlakticu i ženski ručni sat, te izvršili podjelu nabavljenih pomagala i edukaciju članstva o korištenju istih. Jedna od značajnih aktivnosti Udruženja bio je i angažman odvjetnika radi pokretanja tužbe protiv Ze-do kantona  vezano za dug refundacije troškova medicinskog vještačenja za šest članova Udruženja, ali je ta tužba zbog većeg financijskog troška povućena. U suradnji sa Savezom udruženja slijepih građana Tuzlanskog kantona za 15 članova koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu za invaliditet Udruženje je pokrenulo postupak za povrat sredstava koja su im umanjena,a postupak je u tijeku. Udruženje je novčano sudjelovalo u 2012. godini u humanitarnim akcijama za bolesne sugrađane, a obilježili su i Dan bijelog štapa – 15.10. USSG Vareš je u 2012. godini primilo i vrijedne donacije od D.D. BH Telecoma u iznosu od 1.200 KM za nabavku tiflo-tehničkih pomagala za članstvo, te Misije OSCE-a u BiH u iznosu od 5.000 eura (o čemu smo već pisali) pomoću koje je nabavljeno: 5 laptopa, 3 aparata za mjerenje krvnog tlaka, 11 govornih ručnih satova, 2 bijel štapa i 1 CD player. Udruženje je radilo i na socijalizaciji svog članstva, pa je u mjesecu rujnu prošle godine organiziralo izlet na Ponikvu, što je u planu i za ovu godinu. Osim spomenutog u 2013. godini Udruženje će kontinuirano raditi na evidentiranju članstva obilaskom MZ-a, izradi članskih karti, izradi i popunjavanju očnih i matičnih kartona, te obilasku slijepih i slabovidnih učenika u specijalnoj školi u Nedžarićima.U planu je održavanje okruglih stolova za članove Udruženja o edukaciji članstva po pitanju njihovih prava i obveza, kao i kupovina potrebnih pomagala, odlasci na seminare i slično.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6260

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49996

Ovaj Mjesec 210059

Ukupno 13994503

Currently are 175 guests and no members online