Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Art colony Borovica 2016 ispunila očekivanja

06 Lip 2016
5468 times

Drugi dan ovogodišnje kolonije nastavljen je u prijepodnevnim satima na Požeblju gdje je upriličeno druženje s djecom iz „Male škole“ iz Vareša, a

književno veče i koncert grupe Art vivo u večernjim satima na lokalitetu kraljevskog grada Bobovca. Ovogodišnja kolonija ima naziv „U šumi zaboravljenog kraljevstva“ dobila je i svoj smisao u sklopu druge večeri.


 Večer je započela u kapeli na Bobovcu s nastupom violinistice Andree Nikolić koja je zvucima violine dozvala vremena od prije nekoliko stoljeća. Ambijent su upotpunili vareški izviđači koji su se svesrdno priključili ovogodišnjoj koloniji. Pored zvuka violine kraljevskim gradom odzvanjali su recitali u interpretaciji Mladenka Marijanovića i Šime Ešića. Kulnminaciju večeri upriličili su pjevači vokalnog ansambla Art vivo izvedbama domaćih i stranih skladbi. „Da je tuga snijeg“, „Sarajevo ljubavi moja“, „O solle mio“, samo su neke od skladbi koje su ostavile bez daha okupljene na Bobovcu  i vratle ih u šumu zaboravljenog kraljevstva. Druženje je nastavljeno do kasno u noć u objektu koji se nalazi u neposrednoj blizini Bobovca. Ambijent je bio nezaboravan, osvjetljenje uz baklje i miris roštilja koji su pripremili članovi odreda izviđača Zvijezda Vareš i zvuci pjesme odzvanjali su krajolikom do kasno u noć.


Treći i posljednji dan kolonije, započeo je misnim slavljem u crkvi Preobraženja Gospodinova u Gornjoj Borovici uz sudjelovanje vokalnog ansambla Art vivo, a nakon mise nastavljeno je s finalnim radovima  na slikama koje će bit predmet aukcije. Završni dio kolonije upriličen je u cafeu Jazz in the House u Varšu uz glazbu u živo sastava Red baron, gdje su uručene zahvalnice pojedincima i institucijama koji su pomogli u organizaciji ovogodišnje kolonije. Slike se do 11.06.2016. godine mogu pogledati u cafeu Jazz in the House u Varešu, ali i ponuditi cijenu za otkup. Početna cijena slika koje se nalaze na aukciji je 100 €. Pravila oko aukcije možete pogledati na web stranici Art colony Borovica 2016.

BobovacArt-Kopiraj
BobovacArt1-Kopiraj
BobovacArt2-Kopiraj
BobovacMladenko-Kopiraj
BobovacSimo-Kopiraj
DSC00118-Kopiraj
DSC00120-Kopiraj
DSC00121-Kopiraj
DSC00122-Kopiraj
DSC00123-Kopiraj

Last modified on Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 11:33
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 441

Jučer 2198

Ovaj Tjedan 6768

Ovaj Mjesec 49293

Ukupno 9951589

Currently are 223 guests and no members online