Print this page

Vareški poletaraci i pčelice na susretu u Banja Luci

18 Svi 2017
3506 times

U organizaciji Odreda izviđača „Dvadesetdrugi april“

u subotu 13.05.2017. godine u Banjaluci je  održan 20. majski susret poletaraca i pčelica, na kojem su sudjelovali i najmlađi članovi OI Zvijezda Vareš.

Ukupno sedam vareških poletaraca – Dalija Ajanović, Alma Ahmedović, Sanja Petrović, Fatima Begić, Domagoj Miočević, Ajdin Operta i Denis Čabrajić u pratnji roditelja Maje i Amira Ajanovića, Dženane Čabrajić i Ferde Miočevića u subotu ujutro krenuli su iz Vareša prema Banja Luci, a potporu za putovanje pružio im je općinski načelnik Zdravko Marošević.

Vareške pčelice i poletarce je na mjestu susreta, u banjalučkom Parku Mladena Stojanovića dočekala ljubazna domaćica susreta Danijela Mitrašinović.

Tamo su se uz mnogo igre i mašte djeca teleportirala u svijet bajke. Zadatak koji su imali je da pronađu skriveno blago uz pomoć likova iz bajki i zadane mape. Po završetku druženja sve ekipe dobile se dar za Odred iz kog dolaze. Riječ je o igri „Memorija“ koja je napravljena po narudžbi s 26 parova slova za učenje međunarodne abecede – semafor.

Imali su naše pčelice i poletarci vremena i za odlazak u šetnju po prelijepoj Banja Luci i kratko osvježenje uz sladoled i sok pred polazak natrag u Vareš. Dan im je bio ispunjen i kući su se vratili puni lijepih utisaka i dojmova. (tekst i foto: Maja i Amir Ajanović)

OIBanjaluka1
OIBanjaluka2
OIBanjaluka3
OIBanjaluka5
OIBanjaluka4
OIBanjaluka6
OIBanjaluka7
OIBanjaluka8
OIBanjaluka9
OIBanjaluka10
OIBanjaluka11
OIBanjaluka12
OIBanjaluka13
OIBanjaluka14
OIBanjaluka15

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela