Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Svečanošću obilježen Dan Osnovne škole Vareš

09 Svi 2024
502 times

Pozdravnom skladbom Ovo je zemlja za nas Ekatarine Velike danas, 09. svibnja 2024. godine otvorena je svečanost kojom su učenici Osnovne škole Vareš i njihovi učitelji i nastavnici obilježili Dan škole.

Skladbu je izveo školski zbor i bend pod ravnanjem nastavnice Jasmine Hodžić. Mlade voditeljice programa poželjele su srdačnu dobrodošlicu svima na rođendan škole, riječima „dobrodošli na rođendan odgoja, obrazovanja, vještina, sporta, glazbe, jednog divnog dječjeg svijeta“.

 

Potom su se,  po prvi put u vareškoj školi predstavili predškolci, budući članovi školske zajednice i izveli su  točku pod nazivom Šapicu mi zeko daj, a prve školske poduke i vježbe za ovaj nastup radili su sa svojom učiteljicom Amrom Smailbegović.

 

Voditeljice programa potom su publici predstavile rezime vijesti o natjecanjima realiziranim ove školske godine.  Šesti, sedmi, osmi i deveti razredi odmjeravali su matematičke snage,  s  najbolji matematičari među učenicima VI. razreda bili su: Emre Ključanin (treće mjesto), Elvedina  Kapetanović (drugo mjesto) i Antonio Divković (prvo mjesto). Antonio Divković osvojio je i prvo mjesto na općinskom natjecanju.

 

U matematičkoj kategoriji učenika VII. razreda rezultati su sljedeći: Matea Divković (treće mjesto), Šejma Zubača (drugo mjesto)  i Sara Pejčinović (prvo mjesto). Učenica Šejma Zubača na općinskom natjecanju također je osvojila drugo mjesto.

 

Najbolji matematičari u kategoriji VIII. razreda tri su djevojčice, Amila Hrvat (treće mjesto),  Amina Mlivić (drugo mjesto)  i Amina Kovačević (prvo mjesto).

 

Najuspješniji matematičari IX. razreda su : Luka Dužnović (treće mjesto), Anisa Balta (drugo mjesto)  i Ana Katarina Ilić (prvo mjesto).

 

U fizici su se natjecali učenici VIII. i IX. razreda.  U kategoriji VIII. razreda  Antea Babić (treće mjesto), David Jovanović (drugo mjesto) i Amina Kovačević (prvo mjesto).

 

U kategoriji IX. razreda treći je bio Luka Dužnović, druga Anisa Balta i prva Emela Balta. Općinsko natjecanje donijelo je treće mjesto učenici Anisi Balti.

 

Iz informatike i engleskog jezika natjecali su se IX. razredi. U informatici, treće mjesto osvojio je Matija Lukić, drugo mjesto Anisa Balta i prvo mjesto Luka Dužnović.

 

Tablica uspješnih iz engleskog jezika imala je pravi dramski zaplet. Trećeg mjesta nismo imali, drugo mjesto osvojila je Ana Katarina Ilić, a prvo mjesto po broju bodova podijelili su Ella Muftić i Dado Baštinac. Na općinskom natjecanju Ana Katarina Ilić bila je druga, a Dado Baštinac treći.

 

Iz islamske vjeronauke i to na razini općine natjecali su se učenici VIII. i IX. razreda. U kategoriji VIII. razred treće mjesto  osvojila je Amila Hrvat i drugo mjesto Amina Mlivić. Kada je u pitanju islamska vjeronauka za IX. razred, Anisa Balta zauzela je treće, a Lejla Begović drugo mjesto.

 

Na Kantonalnom/županijskom  natjecanju učenika muzike/glazbe Matea Divković  osvojila je 2.mjesto iz Solfeggia i 3.mjesto Klavir-solo.

 

Povodom Dana škole organizirana su školska sportska natjecanja i to - šah, odbojka i stolni tenis.  Najuspješniji učenici u šahu bili su: Eldin Muftić treće mjesto, Aldin Alihodžić drugo mjesto i Noah Filipović prvo mjesto.

 

Na odbojkaškoj sekciji održano je odjeljensko natjecanje između djevojčica 8.a i 9.a.Djevojčice 9.a imale su više sreće i umijeća i iz ovog susreta izašle su kao pobjednice.

 

Stolni tenis odigravan je u ženskoj i muškoj kategoriji.  Treće mjesto među djevojčicama osvojila je Ivana Franjić, druga je Šejma Zubača, a prvo mjesto pripalo je Antei Babić. Dječaci su izborili ovakav poredak: treće mjesto zauzeo je Josip Mirčić, drugo mjesto Harun Ahmedović, prvo mjesto David Jovanović.

 

Od sportskih vijesti izdvajamo i to da su naši učenici nižih razreda, točnije učenici drugih, trećih i četvrtih razreda sudjelovali na Brezanskoj olimpijadi. Četvrtši su našu školu obradovali osvojenim prvim mjestom, punom vrećom sportskih rekvizita, peharom i zahvalnicom.

 

Dječaci viših razreda koji čine školsku nogometnu ekipu na općinskom natjecanju pobijedili su ekipu Osnovne škole Vareš Majdan, te predstavljali  Vareš na kantonalnom/županijskom natjecanju koje se održalo u Kaknju.

 

Nakon svečanog otvaranja priredbe i bloka vijesti  prisutne goste, roditelje i ostalu publike pozdravile su  ravnateljica škole Ilijana Vidović i pomoćnica direktorice  Sabina Librić. U svojim obraćanjima izrazile su srdačnu dobrodošlicu, te istaknule kako su tijekom ove školske godine  imali različite i jako uspješne aktivnosti, razvijali su različite vještine, imali posebne goste, organizirali humanitarne akcije, prevenirali nasilje, surađivali s lokalnom zajednicom …

 

Recitaciju Moja škola izveli su učenici nižih razreda škole, članovi recitatorske sekcije uz podršku učiteljice Munibe Alihodžić.

 

Učenici III.a i V.a razreda, ujedno članovi dramske sekcije, predstavili su se kroz igrokaz Dan škole, koji je s njima pripremila učiteljica Vedrana Redžepagić

 

Učenica Ena Ajanović je uz glazbenu pratnju nastavnika Sanjina Babovića izvela skladbu Leptiriću šareniću.

 

Članovi literarno – recitatorske sekcije pod vodstvom nastavnice Jasminke Ibrišimović izveli su dramatizirani komad pod nazivom Kako je siromah prevario bogataša.

 

Potom su učenici glazbene/muzičke škole imali mini koncert, gdje su nastupili: učenica prvog razreda Ejšan Durić, koja svira u klasi nastavnice Laure Petrović, a izvela je skladbu Zlato mamino, Jele Kršić. Klavirski duo Nikša Lukić i Marko Divković, učenici drugog razreda koji sviraju u klasi nastavnika Džana Derviševića, svirali su Boberovu skladbu Sea Voyage. Inače, Nikša i Marko, ove godine sudjelovali su na IV. Međunarodnom Piano Competition Sergei Rachmaninoff/ Sarajevo i osvojili su prvu nagradu za klavirski duo.

 

Bachov Preludij D-mol izvela je učenica četvrtog razreda Matea Divković, koja svira u klasi nastavnice Jasmine Hodžić. Matea je na ovogodišnjem županijskom /kantonalnom natjecanju  glazbenih/muzičkih škola u Zenici bila pravi ambasador Osnovne škole Vareš i na natjecanju iz solfeđa osvojila drugu nagradu, a na natjecanju iz klavira, klavir solo osvojila je treću nagradu.

 

Učenici i njihovi učitelji i nastavnici su se istinski potrudili u rođendansku  svečanost svoje škole nastojimo uklopiti  različite sličica i poslati jednu razglednicu koja će pokazati kako uče razvijaju vještine, njeguju vrline i spremaju se za svijet koji ih čeka.

 

Društveno važan glas i poruke poslali su na svečanosti učenici i članovi medijske sekcije Lorena Dodik, Mia Šoljak i David Jovanović, koji su zajedno s nastavnicom Marinelom Hafizović dramatizirali ulomak iz romana Poljubit ću je uskoro, možda Šime Storića.

 

Mališani iz folklorne sekcije koju vodi učiteljica Amra Smailbegović na kraju svečanosti izveli su kolo pod nazivom Zeničanka i time pokazali kolika je važnosti tradicije i nematerijalne baštine.

 

Na kraju svečanosti voditeljice su zahvalile na pozornosti, te istaknule kako je

 

želja svih učenika i nastavnika koji su sudjelovali u programu bila  da zvuče zabavno, poučno, društveno osviješteno, da poručimo da je umjetnost oaza današnjeg društva, da je škola važna u svijetu malenih i u svijetu odraslih jer je upravo ona čuva dječje snove, vjeruje u dječje talente i sprema ih za svijet koji će oni zagrliti.

 

Na kraju su poslale jednu jasnu i glasnu poruku kroz stihove Zorice Klindžić, Djeca nose svjetove na dlanu. Dodajmo da je u povodu Dana škole iz tiska izašao i školski list Naša riječ.

 

Učenicima, učiteljima, nastavnicima i ostalim uposlenicima Osnovne škole Vareš čestitamo Dan škole!

Dan-OS-Vares-80
Dan-OS-Vares-81
Dan-OS-Vares-78
Dan-OS-Vares-79
Dan-OS-Vares-77
Dan-OS-Vares-76
Dan-OS-Vares-75
Dan-OS-Vares-74
Dan-OS-Vares-73
Dan-OS-Vares-72
Dan-OS-Vares-71
Dan-OS-Vares-70
Dan-OS-Vares-69
Dan-OS-Vares-68
Dan-OS-Vares-67
Dan-OS-Vares-66
Dan-OS-Vares-65
Dan-OS-Vares-64
Dan-OS-Vares-63
Dan-OS-Vares-62
Dan-OS-Vares-61
Dan-OS-Vares-60
Dan-OS-Vares-59
Dan-OS-Vares-58
Dan-OS-Vares-57
Dan-OS-Vares-56
Dan-OS-Vares-55
Dan-OS-Vares-54
Dan-OS-Vares-53
Dan-OS-Vares-52
Dan-OS-Vares-51
Dan-OS-Vares-50
Dan-OS-Vares-49
Dan-OS-Vares-48
Dan-OS-Vares-47
Dan-OS-Vares-46
Dan-OS-Vares-45
Dan-OS-Vares-44
Dan-OS-Vares-43
Dan-OS-Vares-42
Dan-OS-Vares-41
Dan-OS-Vares-40
Dan-OS-Vares-39
Dan-OS-Vares-38
Dan-OS-Vares-37
Dan-OS-Vares-36
Dan-OS-Vares-35
Dan-OS-Vares-34
Dan-OS-Vares-33
Dan-OS-Vares-32
Dan-OS-Vares-31
Dan-OS-Vares-30
Dan-OS-Vares-29
Dan-OS-Vares-28
Dan-OS-Vares-27
Dan-OS-Vares-26
Dan-OS-Vares-25
Dan-OS-Vares-24
Dan-OS-Vares-23
Dan-OS-Vares-22
Dan-OS-Vares-21
Dan-OS-Vares-20
Dan-OS-Vares-19
Dan-OS-Vares-18
Dan-OS-Vares-17
Dan-OS-Vares-16
Dan-OS-Vares-15
Dan-OS-Vares-14
Dan-OS-Vares-13
Dan-OS-Vares-12
Dan-OS-Vares-11
Dan-OS-Vares-10
Dan-OS-Vares-9
Dan-OS-Vares-8
Dan-OS-Vares-7
Dan-OS-Vares-5
Dan-OS-Vares-6
Dan-OS-Vares-3
Dan-OS-Vares-4
Dan-OS-Vares-1
Dan-OS-Vares-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4878

Jučer 8054

Ovaj Tjedan 4878

Ovaj Mjesec 149078

Ukupno 14157032

Currently are 173 guests and no members online