Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Goran Prajo osvojiio nagradnu na foto natječaju Ambasade SAD-a u BiH

14 Tra 2016
1156 times

Američka ambasada u BiH dana 21. rujna 2015. godine objavila je natječaj za najbolju fotografiju na temu “Najbolje u BiH”.

Na natječaju su mogli sudjelovati državljani BiH, stariji od 13 godina, sa adresom prebivališta u BiH koji svojom autorskom fotografijom dočaraju ono što je najbolje u BiH, što ih čini ponosnim što dolaze iz BiH i što bi trebalo motivirati turiste da posjete našu zemlju.
Doznavši za ovaj natječaj vareški gimnazijalac Goran Prajo, inače zaljubljenik u fotografiju, odlučio je poslati svoju fotografiju jezera Nula. Na pitanje zašto je baš jezero Nula uzeo kao primjer najboljeg u BiH, Goran kaže da su prirodne ljepote ono po čemu je naša zemlja karakteristična, te da je jezero Nula vareški brend i nešto najbolje što Vareš ima. Fotografija sa najviše glasova publike bila je na kraju Goranova! Zahvaljujući potpori obitelji, prijatelja, te članova Odreda izviđača Zvijezda Vareš i brojnih Varešana Goran je prikupio preko 4.500 likeova i osvojio vrijednu nagradu (iPod touch), koju je preuzeo u Ambasadi SAD-a u Sarajevu 08. prosinca.
Inače, fotografije su postavljane koristeći Woobox aplikaciju,te putem Twitter i Instagram profila, ali uz obavezno korištenje hashtaga ‪#‎najboljeubih‬. Žiri ambasade SAD-a u BiH izabrao je tri najbolje fotografije (i njihove opise) i za pobjednike osigurao vrijedne nagrade (iPhone 6; iPad Air 2; iPad Mini 3).  Natjecanje je bilo otvoreno do 22. studenog 2015. godine,  a glasanje za izbor najbolje fotografije i opisa trajalo je do 30. studenog. Žiriju ambasade SAD-a svakako nije bilo lako izabrati pobjednike ‪#‎najboljeubih‬ foto natjecanja, jer je pristiglo tisuće prekrasnih fotografija prirodnih ljepota BiH, ljudi i gastro specijaliteta karakterističnih za BiH. Rezultati glasanja žirija i publike objavljeni su 01. prosinca 2015. godine na Facebook stranici Ambasade SAD-a u BiH.
Goranu u ime redakcije radio Bobovca od srca čestitamo i želimo puno uspjeha u budućim fotografskim natjecanjima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3256

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 22477

Ovaj Mjesec 9182

Ukupno 14017136

Currently are 139 guests and no members online