Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Okrugli stol „Aktualiziranje projekta izgradnje pruge Vareš – Banovići“

14 Tra 2016
1428 times

Na inicijativu općinskog načelnika Avdije Kovačevića, a nakon informacija koje su se pojavile u medijima, u

općini Vareš održat će se okrugli stol na temu „Aktualiziranje projekta izgradnje pruge Vareš – Banovići“ dana 23.12.2015. godine s početkom u 11 sati. O ovoj temi govorit će eminentni stručnjaci iz ove oblasti.
O aktualiziranju projekta izgradnje pruge Vareš – Banovići i njegov utjecaj na razvoj općine Vareš i šire regije iz perspektive prometa govorit će dr. Nedžad Brankovi, dr. Smajo Salketić i dr. Azra Ferizović.
Kada je energetika u pitanju, o ovoj oblasti govorit će dr. Nevad Ikanović s posebnim osvrtom na izgradnju pruge Vareš – Banovići i njen utjecaj na pouzdanost proizvodnje u termoelektranama JP EP BiH i RMU Banovići.
S aspekta rudarstva o izgradnji pruge Vareš – Banovići i njen utjecaj na eksploataciju rudnih bogatstava u regionu govorit će dr. Hazim Hrvatović.
Nakon ovih predavanja obratit će se prisutni gosti te iznijeti svoja mišljenja o ovom projektu i pokušati dobiti odgovore na postavljena pitanja. Ovo je poziv svima kojima je Vareš u srcu da se pridruže i daju svoj doprinos da bi ovaj projekt oživio i vratio Vareš na kolosijek bolje budućnosti.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2453

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 21674

Ovaj Mjesec 8379

Ukupno 14016333

Currently are one guest and no members online