Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Večer u Maloj školi u Varešu uz „Božićni kulturni dar“

14 Tra 2016
898 times

Lijep i svečan događaj obilježio je nedjelju navečer, 20. dan u mjesecu prosincu godine 2015. godine. Bila je to priredba djece Male škole i njihovih

prijatelja, polaznika glazbenih i plesnih radionica koju su nazvali Božićni kulturni dar. Na početku je sve prisutne, vidno sretna i zadovoljna, pozdravila ravnateljica Male škole, s. Snježana Pavić i istaknula kako se na kraju godine uvijek trude ponuditi nešto zbog čega će Božić biti ljepši i zbog čega će se posjetitelji rado sjećati ove večeri. Zahvalila se svim osobama koje su tijekom godine vrijedno radila s djecom i uvježbavala točke za večerašnji nastup, a to su: članica ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo Jovana Milosavljević, glazbenik iz Sarajeva Toni Pešikan, član ansambla Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Slaven Vidak, majstor svjetla iz Sarajeva Irhad Hodžić, te Alena Kečo koja je sve pratila iz publike. U programu su nastupili članovi dječjeg zbora sv. Mihovil pod ravnanjem sestre Ružice, polaznici glazbenih i plesnih radionica, Vedran Tuce - profesor klarineta na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Anida Isanović – članica ansambla Corona iz Sarajeva, Iles Becei – operni solist, Tijana Vignjević – voditeljica ansambla Corona iz Sarajeva, Admir Kalkan – član ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo i Chiara Licata - članica ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.
Najmlađi polaznici glazbenih radionica otvorili su priredbu izvedbom 5 pjesama – Dobar dan; Gore dolje, Sajenu; Kruškino drvo i Pustinja. Njihovi nešto stariji prijatelji izveli su pjesmu Aleluja. Polaznice plesnih radionica izvele su točke Ples iz vode i Pahulje. Kristina i Dragana Štrkalj, te Jelena Ivković predstavile su nam točku Tri boje plesa na glazbu Concerto de Aranjuez, Adagio Joaquina Rodriga. Članovi dječejg zbora sv. Mihovil nastupili su s dvije točke – skladabama Kakve sto jasnosti  Marijana Jaića i  Adeste fidelis nepoznatog skladatelja za koju je aranžman napisao David Willcocks.
Božićnu skladbu Tiha noć Franza Grubera izveli su u duetu Anida Isanović i Iles Becei uz klavirsku pratnju Tijanje Vignjević. Posebno oduševljenje publike izazvao je Iles Becei  izvedbom skladbe Con te Patrio Francesca Sartorija, također uz klavirsku pratnju Tijane Vignjević.
Kroz tri nastupa na pozornici publika je imala prigodu poslušati Božićni recital “Zašto je bilo tako” autora fra Mirka Filipovića, koji je na vrlo upečatljiv način interpretirao Slaven Vidak uz glazbenu pratnju Vedrana Tuce. „Ljudi se za svoju djecu puno bolje brinu. Tetoše ih, čuvaju, paze, misle za njih, rade za njih, uklanjaju im prepreke s puta, ne daju im ako je ikako moguće da dožive bol i patnju. A ti si odmah gurnut u trnje. Pogledaj samo kako su se ponijeli prema tebi stanovnici Betlehema! Znaš koliko su puta večeras Marija i Josip lupili čelom o zatvorena vrata: “Nema mjesta !" 'Tko ste vi? Hajde, idite svojim putem! 'Ne dosađujte, ovo je privatna kuća!" Ili ono uljudno, lijepo: "Žao mi je, al' stvarno vam ne mogu pomoći". I nitko se ne nađe da te primi.  – samo je dio recitala koji je sinoć mogla čuti vareška publika.
Program je završio Plesnim duetom članova ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo Admira Kalkana i Chiare Licate, kojima su se pridružili i najmlađi plesači i uz plesnu čaroliju s pokojom pahuljom snijega uveli publiku u blagdansko raspoloženje.
Zaista se na priredbi uživalo u svim izvedbama koje su u srca publike donijeli istinsku radosti božićnih blagdana. Čestit Božić!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1314

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 20535

Ovaj Mjesec 7240

Ukupno 14015194

Currently are 135 guests and no members online