Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Počinje upis djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

14 Tra 2016
1174 times

Upis djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu (

POPOiO) u školskoj 2015/2016. godine  planiran je u razdoblju od ponedjeljka 29.02. do 08.03.2016. godine. Upis se vrši u JPU Dječje obdanište Vareš u vremenu od 8 do 15 sati.
Roditelji/staratelji djece, koja će pohađati Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, dužni su prilikom upisa djeteta donijeti sljedeće dokumente:
- Izvod iz matične knjige rođenih (kopija)
- Liječničko uvjerenje isključivo za upis u predškolsku ustanovu uz obavezan nalaz mikrobiološke analize.
Kako bi dobili liječničko uvjerenje za dijete, roditelji/staratelji se moraju javiti svom timu obiteljske/porodične  medicine i sami zakazati termin pregleda. Liječničko uvjerenje je besplatno, a izvod iz matične knjige rođenih nije potrebno ovjeravati.
Programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) u školskoj 2015/2016. godini bit će obuhvaćena djeca koja l. ožujka/marta 2016. godine navršavaju 5 godina i 6 mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu bila upisana u neku od predškolskih ustanova.
 Djeca, koja su u ovoj školskog godini, pohađala predškolsku ustanovu u kojoj se realizira Cjeloviti razvojni program (CRP), neće biti obuhvaćena Programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, jer Cjeloviti razvojni program sadrži i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja.
 Djeca koja su pohađala predškolsku ustanovu dobit će uvjerenje o završenom CRI)-u, a djeca, polaznici Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, uvjerenje o završenom POPOiO. Oba uvjerenja su validna za upis u osnovnu školu.
Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu financira se iz Budžeta Kantona u trajanju od 150 sati (10 radnih sedmica / 3 sata dnevno, a realizacija počinje 14.03.2016. godine.
Plan realizacije Programa je urađen prema školskim područjima i usklađen je sa blizinom objekata škola i predškolskih ustanova i to:
JU OŠ ”VAREŠ” VAREŠ
Školski objekt - Centralna škola, mjesto upisa - JPU Dječje obdanište Vareš, mjesto pohađanja Programa - JPU Dječje obdanište Vareš
Školski objekt – PŠ Ligatići ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Dragovići ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ  Vijaka ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Oćevija ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Pogar ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Pržići ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)

JU OŠ ”VAREŠ MAJDAN” VAREŠ MAJDAN
Školski objekt - Centralna škola, mjesto upisa - JPU Dječje obdanište Vareš, mjesto pohađanja Programa - Centralna škola ( mobilna igraonica JPU Dječje obdanište Vareš
Školski objekt – PŠ Dabravine ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Budoželje ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Striježevo ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Ravne ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Školski objekt – PŠ Kokoščići ( mjesto upisa i mjesto pohađanja)
Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju predviđene su i novčane kazne za roditelje, koji ne upišu dijete u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu, navodi se na kraju informacije iz  Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, koja nam je dostavjena i JPU Dječje obdanište Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1462

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 20683

Ovaj Mjesec 7388

Ukupno 14015342

Currently are 143 guests and no members online