Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uništena novoasfaltirana dionica

14 Tra 2016
987 times

Život u Varešu nikada nije bio lak, a pogotovo u zadnjih nekoliko godina s tendencijom pogoršavanja stvari. U prilog tome

govori sljedeće. Vareš je povratničko mjesto i nastojanja da se opstane i vrati što veći broj iseljenih cilj je svake lokalne zajednice. Radilo se u Varešu na tome, obnavljalo, zapošljavalo, investiralo u sve sfere života zajedno uz pomoć lokalnog stanovništva, ali… Mnoge mjesne zajednice obnovu svojih putnih komunikacija financirali su vlastitim sredstvima da bi dobili sredstva od Kantona ili Federacije za potpunu rekonstrukciju puta. Navodimo primjer stanovnika Krčevina, točnije naselja Križ, Boguni i Krš koji su nekoliko godina prikupljali novčana sredstva da bi mogli sudjelovati u projektu rekonstrukcije puta od dva kilometra koji ih spaja s glavnom prometnicom za Vareš. Mještani su dočekali i taj dan (listopad 2014. godine) kada su mogli asfaltiranim putem doći do svojih obnovljenih domova, ali radost je trajala kratko. Nakon samo godinu dana, ŠPD Zavidovići PJ Vareš na ovom lokalitetu vrši sječu šume i uništava sve što im stoji na putu, pa tako i lokalnu cestu koju su mještani financirali svojim sredstvima. Blato, trupci, kamioni, gusjeničari sve se nalazi na lokalnom putu i uništava prije svega asfalt, a o šumskom blagu nećemo ovaj put. Postoje zakoni, uredbe i dogovori, a da li će ovaj put bit ispoštovani ostaje da se vidi jer uništeni asfalt ima veću cijenu od izvezene količine trupaca. Hoće li poduzeće nakon završenih „radova“ vratiti putnu komunikaciju u prvobitno stanje ostaje da se vidi. Ovo će poslužiti kao podsjetnik svima nama, gdje ćemo još jednom osjetiti koliko je čovjek mali i nebitan u svemu ovome. I svi se pitamo koliko je lokalnoj zajednici stalo do povratka?

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1072

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 8323

Ovaj Mjesec 94140

Ukupno 14102094

Currently are 87 guests and no members online