Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Arapski natpisi na granici općine Vareš

12 Ruj 2020
6103 times

Prije dva dana na granici općine Vareš s Brezom, na regionalnom putu R-444 postavljena je tabla na arapskom jeziku.

Tabla je postavljena na nadvožnjaku kod mjesta zvanom Milkino vrelo, na samoj granici dviju općina.

Kontaktirajući nadležne, utvrđeno je da se tabla nalazi na području općine Breza, ali kako je postavljena u pravcu iz Breze prema Varešu stvara dojam kako označava ulazu u područje općine Vareš. Zbunjujuće je što na tabli postoji samo mali natpis na našem jeziku „Bosna u očima Gulfa“, a ostatak ostaje nepoznanica. Tko god je postavio tablu, trebao je voditi računa da u Bosni i Hercegovini postoji službeni jezik i službeno pismo koji su osnovni za sve naše stanovnike i napisani na latinici ili ćirilici.

Bez obzira što ova tabla predstavlja poruku kako našu zemlju, Bosnu i Hercegovinu, vide u očima zaljeva, bilo bi korektno postaviti tablu na našem službenom jeziku. S druge strane, sva oglašavanja na javnom prostoru trebaju imati odobrenja od nadležnih institucija, konkretno ovaj put od strane Općine Breza. 

Kakva je namjera bila onih koji su tablu postavili ostaje da se vidi, ali u ovim vremenima treba voditi računa o svim zakonskim i ljudskim okvirima u našoj zemlji.

 
Rate this item
(5 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1530

Jučer 3620

Ovaj Tjedan 12770

Ovaj Mjesec 69293

Ukupno 10257626

Currently are 284 guests and no members online