Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Oglas za dodjelu poticaja samozapošljavanja pripadnika braniteljske populacije u Zeničko-dobojskom kantonu

13 Svi 2021
755 times

Na osnovu dijela 5. Programa poticaja samozapošljavanja pripadnika braniteljske populacije Zeničko-dobojskog kantona broj: 02-11-6461/21 od 30.04.2021. godine (u daljem tekstu Program),

Općinska služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu, objavljuje

OGLAS  za dodjelu poticaja samozapošljavanja pripadnika braniteljske populacije u Zeničko-dobojskom kantonu

I. Predmet oglasa

Obavještavaju se branitelji i članovi njihovih obitelji s prebivalištem na području općine Vareš, i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini/gradu Vareš, o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu jednokratnih, nepovratnih novčanih sredstava u svrhu poticaja samozapošljavanja i to:
- Program „Prvi biznis“ - u slučaju kada je podnositelj zahtjeva, registrirao planiranu djelatnost ne ranije od 01.04.2020. godine, a najkasnije s danom okončanja javnog poziva po ovog Programu;
- Program „Biznis plus“
Varijanta a) u slučaju kada je korisnik Programa poticaja samozapošljavanja ovoga Ministarstva iz prethodnih godina, koji je od 01.04.2020. godine do okončanja Javnog poziva zaposlio jednog ili više radnika, koji su bili na evidenciji nadležne službe za zapošljavanje, te da se zahtjev za sufinanciranje zaposlenja ne podnosi radi zasnivanja radnog odnosa u istom pravnoj osobi zaposlenja.
Varijanta b) u slučaju kada je korisnik Programa poticaja samozapošljavanja ovoga Ministarstva iz prethodnih godina, koji je zadržao poreznu registraciju te uplatio sve porezne obveze do 31.12.2020. godine.

II. Pravo sudjelovanja na oglasu imaju:

- Dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja
- Ratni vojni invalidi.
- Demobilizirani branitelji, koji su u Oružanim snagama RBiH proveli najmanje 24 mjeseca u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995. godine osim osoba koje su u OS pristupili kao maloljetni ili neposredno po punoljetstvu, a s minimalno 12 mjeseci provedenih u OS RBiH.
- Djeca poginulih branitelja do 35 godina života, djeca umrlih RVI i djeca umrlih nositelja najvećih ratnih priznanja, do navršenih 30 godina života.
- Udovice poginulih branitelja.
- Udovice ratnih vojnih invalida koja je s istim živjela u braku najmanje dvije posljednje godine dana prije smrti.
- Djeca umrlih demobiliziranih branitelja koji su Oružanim snagama RBiH proveli najmanje 24 mjeseca u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995. godine koja su s istim živjela u zajedničkom domaćinstvu ili ga je isti izdržavao najmanje posljednju godinu dana prije smrti, do navršenih 30 godina života.
- Udovice umrlih demobiliziranih branitelja koji su Oružanim snagama RBiH proveli najmanje 24 mjeseca u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995. godine i koja je s istim živjela u braku najmanje dvije posljednje godine dana prije smrti;
- U posebnim slučajevima, demobilizirane branitelje, koji su u Oružanim snagama RBiH proveli najmanje 18 mjeseci u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995. godine, ministar Ministarstva može uključiti u ovaj Program.

III. Potrebna dokumentacija koju prilažu kandidati za dodjelu sredstava (original ili ovjerene kopije ne starije od 3 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva)

– za aplikante na Program „Prvi biznis“
- Dokaz o statusu branitelja i člana njegove obitelji/Uvjerenje o provedenom vremenu u Oružanim snagama
- Potvrda o prebivalištu izdana od CIPS-a
- Potvrda o kretanju izdana od MUP-a čime dokazuje prebivalište na području ZDK u trajanju od najmanje 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva, (za osobe koje su mijenjala prebivalište najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva, ukoliko su imali prebivalište na području kantona u trajanju od 24 mjeseca prije promjene mjesta prebivališta), osim povratnika u RS
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o nepostojanju neizmirenih poreznih obaveza
- Korisnik je dužan dostaviti dokaz o registraciji osnovne djelatnosti nakon 01.04.2020. godine, a najkasnije sa 01.06.2021. godine
- Korisnik je dužan dostaviti plan poslovnih aktivnosti kojim će dokazati poznavanje planirane poslovne aktivnosti sa stanovišta ulaganja, profita i tržišta iste.

-za aplikante na Program „Biznis plus“- Varijanta a)
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o nepostojanju neizmirenih poreznih obaveza za aplikanta;
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o nepostojanju neizmirenih poreznih obveza za registriranu djelatnost;
- Uvjerenje nadležne službe za zapošljavanje da je zaposlenik bio na evidenciji službe za zapošljavanje prije stupanja u radni odnos.
- Prijava nadležne porezne uprave
- Obrazac JS 3650 (Informacija o uplaćenim doprinosima) izdan od nadležne Porezne uprave
- Potvrda o prebivalištu izdana od CIPS-a (original ili ovjerena kopija) za zaposlenika
- Potvrda o kretanju izdana od MUP-a (za zaposlenika) čime dokazuje prebivalište na području Kantona u trajanju od najmanje dvije godine prije podnošenja zahtjeva, osim povratnika u RS
- Uvjerenje nadležne gradske/općinske službe o sudjelovanju u prethodnim projektima zapošljavanja i samozapošljavanja Ministarstva

-za aplikante na Program „Biznis plus“- Varijanta b)
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o aktivnosti porezne registracije za registriranu djelatnost
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o nepostojanju neizmirenih poreznih obaveza za aplikanta;
- Uvjerenje nadležne Porezne uprave o nepostojanju neizmirenih poreznih obaveza za registriranu djelatnost;
- Uvjerenje nadležne gradske/općinske službe o sudjelovanju u prethodnim projektima zapošljavanja i samozapošljavanja Ministarstva.

IV. Visina sredstva

- Program „Prvi biznis“ – 8.000,00KM.
- Program „Biznis plus“ - Varijanta a)– do 5.000,00KM
- Varijanta b)– 1.000,00KM

V. Postupak odobravanja sredstava

Zahtjev za poticaj samozapošljavanja zainteresirani kandidati podnose samo na za to posebnom (propisanom obrascu) od strane Ministarstva, uz obavezno prilaganje kompletne dokumentacije, kao dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog poziva.
Na osnovu donesene odluke Ministarstva, općina/grad, Ministarstvo i korisnik potpisat će ugovor kojim će biti detaljno regulirane sve obaveze strana u postupku.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti u nadležnoj Službi boračko-invalidske zaštite općine/grada i Ministarstvu.

VI. Prijave na oglas se mogu izvršiti zaključno sa 01.06.2021. godine

VII. Podnošenje zahtjeva

Obrasce zahtjeva zainteresirani kandidati mogu preuzeti pri nadležnoj službi Općine Vareš.

Podnositelj je dužan svojeručno potpisati zahtjev, kojim potvrđuje i da je priložio svu potrebnu dokumentaciju traženu javnim pozivom (original ili ovjerene kopije ne starije od 3 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva).  Zahtjevi sa kompletiranom dokumentacijom dostavljaju se nadležnoj službi Općine/grada Vareš.

Nepotpuni, neblagovremeni i neuredni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje, navodi se na kraju Oglasa iz Služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu općine Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8617

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 42922

Ovaj Mjesec 133331

Ukupno 13917775

Currently are 245 guests and no members online