Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje iz Policijske stanice Vareš

03 Kol 2021
2065 times

Obzirom da je primijetan veliki broj građana koji borave na lokalnim izletištima prilikom čega često

dolazi do paljenja vatre na otvorenom prostoru od strane istih, što za posljedicu može izazvati požare, prilikom kojih nastaju veće ili manje materijalne štete. Navedene radnje su na području Zeničko-dobojskog kantona u posljednjih nekoliko godina izazvale brojne požare sa većom ili manjom materijalnom štetom.

Praksa pokazuje da su najčešći uzroci na otvorenom ljudski nemar i nepažnja, a što često se događa i kada se ne ugasi vatra prilikom kampiranja ili boravka u prirodi,
Posebno se upozoravaju građani da su prilikom paljenja vatre na otvorenom prostoru, dužni poduzeti potrebne mjere opreza i to:

-    Zabranjeno je loženje vatre na otvorenom prostoru za vrijeme pojačanog vjetra i u blizini šume;
-    Oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i drugi zapaljivi materijal;
-    Osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje;
-    Ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123 i policiju na broj 122.

Ako nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu  ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama, pa i kaznenoj odgovornosti do 12 godina zatvora po odredbama Krivičnog zakona FBiH.

Policija apelira na sve građane, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da vatru ne ostavljaju bez nadzora jer i mala nepažnja može imati velike posljedice.

Obavijest smo dobili iz Policijske stanice Vareš.


Rate this item
(3 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6630

Jučer 5133

Ovaj Tjedan 11763

Ovaj Mjesec 171826

Ukupno 13956270

Currently are 269 guests and no members online