Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje iz Civilne zaštite Vareš

13 Kol 2021
1162 times

Budući da smo svjedoci velikih vrućina koje su uticale na enormno smanjenje svih vodostaja

pa i vode za piće molimo građane općine Vareš da:

- da ne bacaju opuške i staklene predmete u suho rastinje,
- da ne vrše  spaljivanje drvenog otpada unutar šumskih kompleksa i šumskog zemljišta,
- da prilikom spaljivanja korova na njivama obrate pažnju i obezbijede zaštitu šumskog kompleksa, od mogućnosti zapaljenja zbog izvođenja radova,
- da su dužni mjesto spaljivanja pregledati i ostatke vatre u potpunosti ugasiti,
- da je zabranjeno loženje vatre na otvorenom i spaljivanje korova na otvorenom prostoru za vrijeme prisustva vjetra i noću.

Svaki, pa i najbezazleniji, požar u ovakvim okolnostima može izazvati nesagledive posljedice. Uz ovo upozorenje još jednom MOLIMO GRAĐANE općine Vareš da se uzdrže od bilo koje vrste paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Dodatne mjere zaštite od požara pored građana dužni su da sprovode preduzeća i druga pravna lica koja u svom vlasništvu posjeduju zemljišne nekretnine.

Služba za civilnu zaštitu upozorava da će nadležni  organi u okviru svojih ovlaštenja poduzimati Zakonom propisane mjere protiv osoba  koje su izazvale požar, i time ugrozile život i zdravlje ljudi  i pričinili materijalnu štetu.

Sve informacije o eventualnom uočavanju opasnosti od nekontrolisanog požara možete prijaviti pozivom na besplatne brojeve Policijske stanice 122 i Profesionalne vatrogasne jedinice 123.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2914

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 29986

Ovaj Mjesec 190049

Ukupno 13974493

Currently are 143 guests and no members online