Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Reakcija Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO-a Vareš

28 Ruj 2021
1829 times

U redakciju Hrvatskog radija Bobovac Vareš stigla je i reakcija Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HVO-a Vareš na jučerašnje nemile događaje

i otuđenje zastave hrvatskog naroda iz dvorišta župne crkve sv. Mihovila u Varešu, koja je bila postavljena na jarbol pored spomenika za 125 poginulih i nestalih branitelja i civilnih žrtava rata.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

„Ogorčeni i povrijeđeni vandalskim činom koji se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak, dva dana prije patrona župe sv. Mihovila i mjesec dana do obilježavanja obljetnice stradanja i egzodusa Hrvata Vareša, oštro osuđujemo rušenje i oskrvnjivanje jarbola sa zastavom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini  postavljene pored  spomenika našim poginulim, nestalim i civilnim žrtvama proteklog rata. Ozbiljnost ovog incidenta sastoji se u tome što reflektira jedan dio atmosfere koja se nastavlja hraniti govorom mržnje, radikalizmom, prijetnjama, nasiIjem. Kao civiliziran narod poštujemo svaku žrtvu bez obzira na vjeru, naciju, pripadnost - ne rušimo , ne vrjeđamo,ne upadamo u tuđa  dvorišta, ne  rušimo i  ne smeta  nam  ničije nacionalno obilježje jer nam to ne dozvoljava nİ odgoj ni vjera niti identitet. Ponosni smo na naše braniteIje, njihovu hrabrost, odanost, obilježja i pripadnost.  Nitko  ì ništa ne može zasjeniti njihovo i naše dostojanstvo, opstojnost i domoljublje. Nadamo se da će nadležne institucije postupiti s ozbiljnjošću i hitrošću koju ovakva situacija zahtijeva i da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni, imenovani i adekvatno sankcionirani kako bi se u budućnosti nesmetano razumjeli u duhu uzajamnog povjerenja.”

Koordinaciju udruga čine: Udruga obitelji poginulih I nestalih hrvatskih branitelja domovinskog rata, Udruga HVIDRA, Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a Vareš i Udruga dragovoljaca i veterana HVO-a Vareš.

Rate this item
(3 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3511

Jučer 7691

Ovaj Tjedan 11202

Ovaj Mjesec 101611

Ukupno 13886055

Currently are 210 guests and no members online