Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Župa Vareš proslavila svog patrona- sv. Mihovila Arkanđela 29. rujna. 2021.

30 Ruj 2021
1627 times

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi, župa Vareš danas (29.rujna) je proslavila svog patrona – sv. Mihovila Arkanđela.

Među mnogobrojnim mještanima i hodočasnicima, proslavi patrona nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Misno slavlje predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić koji je u prigodnoj propovijedi istaknuo kako danas  trebamo biti anđeli Božji i prenositelji poruke Božje.

„Pridružujemo se nebeskim nevidljivim Božjim stvorenjima koja to rade od časa svog stvorenja. Molimo ih da po svom zagovoru svakoga od nas učine pravim navjestiteljem, pravim glasnikom Božje vijesti i poruka, radosnih vijesti koje jednim imenom nazivamo Evanđeljem. Anđeli su, osim što su prenosili sadržaj Božje poruke, hrabrili i sokolili Božja stvorenja koja nazivamo ljudi. Sokolili su i hrabrili i one najveće koje mi poznajemo u toj povijesti svojega spasenja. Sokolili su i blaženu Djevicu Mariju i svetog Josipa u njihovim trenucima tjeskobe i nejasnih trenutaka. U času kad joj Anđeo Gospodnji navješćuje da će začeti i roditi sina, bila je zbunjena i u dilemi, nije znala što se zbiva. Anđeo joj kaže: „Ne boj se, našla si milost u Bogu“. Isto tako, Anđeo se javlja i svetom Josipu i kaže mu: „Josipe, sine Davidov, ne boj se!“.

Draga braćo i sestre, danas kad slavimo glasnika Božjeg koji zajednici vjernika poručuje: "Ne boj se“, imamo potpuno pravo to ponoviti i to danas on poručuje nama, da se ne bojimo, i pojedincima i cijeloj vjerskoj zajednici. Ne boj se, jer naš Anđeo Mihovil i danas izgovara  Božju poruku: „Ne boj se, kršćanine, sine Božji“. Ta našao si Božju milost u Bogu i iz te milosti izvire i kršćanski oblik hrabrosti, mira, bratstva i roditeljstva. Danas molimo Arkanđela Mihovila da blagoslovi i ovaj grad i ovu zajednicu,  sve nas i sve ljude na kugli zemaljskoj, da živimo u dobroti, u miru, kako bi na takav način mogli biti anđeli Božji, navjestitelji i prenositelji Božje poruke ljudskoj zajednici koja vapi za mirom, slobodom i prijateljstvom“, poručio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić. (tekst i fotografija preuzeti s http://www.predsjednikfbih.gov.ba)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5094

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 37549

Ovaj Mjesec 204204

Ukupno 13771356

Currently are 188 guests and no members online