Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – radionica udruženja Alterural u četvrtak u Sarajevu

21 Velj 2022
895 times

Uz podršku fondacije  Abbe Pierre , sa sjedištem u Francuskoj,  Alterural implementira socijalne projekte u ruralnim područjima na široj periferiji Sarajeva.

Jedna od osnovnih ljudskih potreba je imati siguran prostor, mjesto za život, kao što su kuća ili stan. Nemogućnost ostvarivanja prava na siguran dom, jedan je u nizu razloga za sve veći odlazak mladih ljudi iz BiH.
Alterural zajedno sa svojim partnerima iz JU Centar za socijalni rad lokalnih zajednica,  i u 2022.g. nastavlja uspješnu realizaciju projekta „ Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima  BiH“, sa posebnim akcentom na pružanje podrške mladim ljudima.

U cilju što efikasnije realizacije ovog zaista važnog projekta, sa ciljem da se pitanje „ krova nad glavom“ stavi na viši nivo društvenih prioriteta,  24.02.2022.g . u Hotel-u Ibis u Sarajevu bit će održana radionica na ovu temu.

Uz podršku našelnika općina i resornog ministarstva, partneri u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva su  CSR Breza, CSR Ilijaš ,CSR Vareš, CSR Kakanj . Pored predstavnika Centara za socijalni rad i  općina u kojim djelujemo, učešće u radionici će uzeti i   profesori FPN,  institut za razvoj mladih Kult, NVO „Naša ideja“, Omladinska banka Breza . Cilj je pronaći što više načina za konkretnu pomoć ovoj najranjivijoj populaciji već socijalno ugroženih ljudi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, učešće u  radionici je ograničeno na 30 ljudi. (tekst i foto Udruženje Alterural)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7920

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 52644

Ovaj Mjesec 143053

Ukupno 13927497

Currently are 769 guests and no members online