Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 10. sjednica Odbora za odnose s lokalnom zajednicom Eastern Mininga

26 Srp 2022
1077 times

U dvorani Općinskog vijeća Vareš danas, 26.07.2022. godine održana je 10. sjednica Odbora za odnose s loklanom zajednicom

kompanije Eastern Mining. Odbor je formiran prije dvije godine kako bi što bolje upoznao lokalnu zajednicu sa aktivnostima koje provodi kompanija Eastern Mining. Današnja sjednica je bila posljednja u ovom sazivu jer mandat članovima završava nakon dvije godine rada. U odbor su birani predsjednici mjesnih zajednica koji su izravno uključeni u istražne i eksploatacijske radnje, ali i predstavnici institucija koje su važne za rad lokalne zajednice, kako bi što bolje upoznali cjelokupno stanovništvo Vareša o aktivnostima kompanije. 

Na početku sjednice prisutne članove pozdravio je predsjednik Odbora Igor Šimić i ukratko ih upoznao s nastavkom rada. Kratak osvrt na protekle dvije godine, otkako radi Odbor, dao je izvršni direktor kompanije Adnan Teletović i upoznao članove s aktivnostima koje se trenutno realiziraju. Zahvalio se cjelokupnoj lokalnoj zajednici na razumijevanju i potpori koje su imali u proteklom razdoblju, te naglasio kako će naredni mjeseci bit još aktivniji i sa više radova. Intenzivno se radi na ulasku u podzemni dio rudnika, radi se na izgradnji putne komunikacije ali i postrojenja na Tisovncima što uvelike usložnjava ove procese, ali zahvaljujući svima vama i našim stručnjacima radovi idu željenom dinamikom, istakao je direktor Teletović. 

Uz diretkora Teletovića, prisutne su pozdravili članovi kompanije Danira Zanović, Aida Ahmedović i Jasmin Sivčević te iznijeli nekoliko stručnih podataka o samim radovime. Na kraju prisutne je pozdravio direktor Adriatic Metalsa i Eastern Mininga Paul Cronin te zahvalio svima na uspješnoj dosadašnjoj suradnji, očekujući još bolju u budućnosti. 

Tijekom rada odbora postavljeno je nekoliko značajnih pitanja koja se odnose na rad rudnika, a na koja su članovi kompanije odmah dali odgovore. 

Na kraju napominjemo, rudnik na Rupicama dobio je sve potrebne dozvole za eksploataciju i radovi su u punim jeku jer su strojevi već nekoliko desetina metara pod zemljom i intenzivno se radi na ulaznom dijelu. 

IMG4745-10odbor
IMG4743-10odbor
IMG4744-10odbor

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9456

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43761

Ovaj Mjesec 134170

Ukupno 13918614

Currently are 236 guests and no members online