Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Drugi dan potrage za Blaženkom Parićem, rezultata nema

22 Stu 2022
1892 times

Već dva dana ekipe zadužene za pretragu terena ukjljučene su u potragu za nestalim Blaženkom Parićem.

Podsjećamo, policijskoj stanici Vareš prijavljen je nestanak Blaženka Parića od strane obitelji 21.11.2022. godine s napomenom da nemaju informaciju o njemu već pet dana. Odmah po dojavi uključile su se ekipe za pretragu terena Gorske službe spašavanja iz Zavidovića i Civilne zaštitte Vareš sa jednim psom tragačem. Teren su pretraživali jučer i danas, ali nažalost, bez rezultata. Akcija pretraživanja terena nastavlja se sutra sa pripadnicima Federalne uprave civilne zaštite, članovima GSS-a i dva specijalno obučena psa za pretragu terena. U potragu će se uključiti članovi DVD-a Vareš i članovi LD „Zvijezda“. 

Današnje aktivnosti, članovi GSS-a, bazirali su na pretragu oko kuće i bliže okoline, a izvješće članova DVD-a prenosimo u cjelosti kako bi svi koji imali bilo kakvu informaciju znali o kom se području radi. 

„DVD "Vareš" Potražne ekipe iz tri pravca.

1. Planinica - Čelin - Karasovina - Popov Čardak - Ularič - Planinarski dom Javorje - Taborak - Vareš Majdan. (Admir Čizmo i Alenka Dodik)

2. Planinica - Čelin - Curin do - Lovačka čeka - Tavanci - Karasovina - Popov Čardak - Ularič - Planinarski dom Javorje - Taborak - Riža - Rajčevac. (Amar Zanović i Amar Bitići)

3. Vareš Majdan - Čamilov Potok - Simbina koliba - Kentrića kuća - Rajčevac - Vidikovac - Rudnik Smreka (odron) - jezero Nula -  Etaže preko gumarskog - Na traku (transportni sistem) (Ivan Kentrić i Amer Brkić).

Pretraga nije dala rezultat.

Obavljen je razgovor sa stanovnicima sela Planinica ali nitko nije primjetio ništa, jer dva domaćina imaju pse čuvare koji se nisu oglašavali.

Na mjestu Ularić primijećeni su otisci jedne osobe (rudarske gumene čizme) i jednog, reklo bi se, većeg psa čiji tragovi pokazuju da su došli iz pravca korita i vode Sedrenik i tamo se vratili. Na mjestu Ularič je svježe ložena vatra, pepeo je hladan ali nije kisnuo niti ga je prekrio snijeg. Kod vatre su pronađene dvije plastične boce u jednoj je bilo još vode, a u drugoj je vjerojatno bila mješavina goriva za motorku jer se osjetio benzin“, navodi se u izvješću DVD-a Vareš.

Obitelj se zahvaljuje svima koji su se uključili u potragu i još jednom mole, ako bilo tko ima kakve informacije o nestalom Blaženku, da im dojave. Isto tako, svi koji žele pomoći u traženju molimo da se jave obitelji radi organiziranja i upućivanja na teren.

Last modified on Utorak, 22 Studeni 2022 20:55
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2200

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 7115

Ovaj Mjesec 137373

Ukupno 13704525

Currently are 86 guests and no members online